Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Herojiškas A.Zverevo pasirodymas Vokietijai atnešė „United Cup“ čempionų taurę

Vieno geriausių pasaulio tenisininkų Alexanderio Zverevo (ATP-7) vedama Vokietijos rinktinė laimėjo finalo dramą ir tapo „United Cup“ pirmenybių čempione.
Vokietijos rinktinė
Vokietijos rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Komandinių varžybų Sidnėjuje (Australija) finale vokiečiai 2:1 palaužė ryškią poros ir viso turnyro favoritę Lenkiją.

Mūsų kaimynus į priekį išvedė geriausia planetos tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1), kuri 6:3, 6:0 sutriuškino Angelique Kerber ir „United Cup“ vienetuose iškovojo penktą pergalę iš tiek pat galimų.

Prie sienos priremta Vokietijos rinktinė ir vėl visas viltis dėjo į savo ryškiausią teniso žvaigždę Alexanderį Zverevą. Pastarasis vakar mišriuose dvejetuose finišavo antrą valandą nakties vietos laiku, o pasak tenisininko, miegoti nuėjo 5:45 val. ryto.

Nepaisant dar trijų valandų praleistų korte, 26-erių tenisininkas panaikino seto deficitą ir 6:7(3), 7:6(6), 6:4 palaužė Hubertą Hurkačą (ATP-9) bei išplėšė lemiamą mūšį.

Antrojo seto pratęsime vokietis buvo labai arti pralaimėjimo, tačiau pademonstravęs tvirtą charakterį įspūdingu stiliumi išsaugojo vieną iš match point'ų.

Netrukus A.Zverevas kartu su Laura Siegemund sugrįžo į kortą ir laimėjo dar vieną trijų setų dvikovą – 6:4, 5:7, 10:4 palaužė I.Swiatek ir H.Hurkačo duetą.

Pirmoji WTA vienetų reitingo raketė buvo pripažinta naudingiausia turnyro žaidėja.

Vokietijos komanda į „United Cup“ atkrintamąsias pateko tik kaip viena iš geriausių antrą poziciją savo pogrupyje užėmusių rinktinių. Ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir galiausiai finale jie pergalę iškovojo laimėdami lemiamą mišriųjų dvejetų mūšį. Savo ruožtu Lenkija iki finalo buvo laimėjusi visus susitikimus.

„Tai yra tiesiog nuostabu. Buvo vienas malonumas ir labai smagu būti šios komandos dalimi, ypač man. Noriu padėkoti kiekvienam iš komandos narių, laimingesnis būti tiesiog negaliu. Šiandien mūsų pergalę lėmė keletas milimetrų. Sveikinu Lenkijos komandą su puikiu pasirodymu, o Igą su naudingiausios žaidėjos titulu. Jau anksčiau interviu metu minėjau, kad turėti Igą Swiatek savo komandoje yra tarsi sukčiavimas“, – juokavo Zverevas.

VIDEO: Team Poland vs Team Germany For The Title! ? | 2024 United Cup Final Match Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius