Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdinga drama „United Cup“ turnyre – vokiečiai pusfinalyje eliminavo šeimininkus

Vienoje iš įspūdingiausių šių metų „United Cup“ teniso pirmenybių serijų Vokietijos rinktinė palaužė šeimininkę Australiją ir pateko į didįjį finalą.
Alexanderis Zverevas, Angelique Kerber ir Laura Siegemund
Alexanderis Zverevas, Angelique Kerber ir Laura Siegemund / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sidnėjuje vykstančių lemiamų „United Cup“ kovų pusfinalyje vokiečiai pergalę šventė bendru rezultatu 2:1.

Pusfinalio serija prasidėjo po motinystės atostogų į tenisą sugrįžtančios „Didžiojo kirčio“ čempionės Angelique Kerber pergale. Buvusi pirmoji WTA pasaulio raketė po 2 valandas ir 34 minutes trukusios kovos 4:6, 6:2, 7:6(7) palaužė Ajlą Tomljanovič (WTA-292) ir išvedė savo šalį į priekį.

Nuo 2022-ųjų Vimbldono nerungtyniavusiai 35-erių tenisininkei tai buvo pirmoji pergalė vienetuose šiame turnyre – iki šiol visi trys žaisti mačai buvo pralaimėti.

Po A.Kerber triumfo vokiečiai atsidūrė puikioje situacijoje iškovoti bilietą į finalą jau po antrojo vienetų susitikimo, kuriame favoritu buvo įvardijamas Alexanderis Zverevas (ATP-7).

Visgi Sascha netikėtai kluptelėjimo prieš fantastišką tenisą šią savaitę žaidžiantį Alexą De Minaurą (ATP-12) – 7:5, 3:6, 4:6.

Geriausiam Australijos tenisininkui tai buvo trečioji pergalė paeiliui prieš Top 10 oponentą. Anksčiau buvo įveiktas tiek Tayloras Fritzas (ATP-10), tiek ir pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius (ATP-1).

Pergalė „demono“ pravardę turinčiam australui pirmą kartą karjeroje garantavo debiutą tarp 10-ties geriausių planetos žaidėjų.

Pusfinalio serijos nugalėtojas sprendėsi mišriųjų dvejetų akistatoje, kuri tapo tikra šios dramatiškos dienos puošmena. Greitai į kortą sugrįžęs A.Zverevas kartu su dvejetų žaidimo eksperte Laura Siegemund rezultatu 7:6(2), 6:7(2), 15:13 palaužė Storm Hunter ir Matthew Ebdeną bei užsitikrino vietą pirmenybių finale.

Vokiečiai trečiojo seto pratęsime išsaugojo du match point'us, o dvikova finišavo 2:15 val. nakties vietos laiku. Finale jų lauks savąjį pusfinalį užtikrintai 3:0 laimėjusi Lenkijos rinktinė, po kurios kojomis krito Prancūzija.

„Didžiausios padėkos Laurai, kuri buvo tikra MVP. Tiesa pasakius, naudingiausios žaidėjos titulas atitenka ir Angelique, ji išgelbėjo mano užpakalį, – juokavo Zverevas. – Po pralaimėjimo vienetuose tikrai buvo juntamas nusivylimas, tačiau rezultatas serijoje buvo lygus. Mes vis dar turėjome šansą laimėti ir džiaugiuosi, kad jį išnaudojome.“

Sekmadienį vienetuose A.Kerber mes iššūkį Igai Swiatek (WTA-1), o A.Zverevas kausis su Hubertu Hurkaču (ATP-9). Jei prireiktų lemiamo mišriųjų dvejetų mačo, jame greičiausiai susikautų L.Siegemund ir A.Zverevas prieš I.Swiatek ir H.Hurkačą.

VIDEO: Swiatek, Garcia, Kerber, Zverev & De Minaur All Feature | United Cup 2024 Semi-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius