Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melburną be titulo paliekantis N.Džokovičius: „Buvau šokiruotas savo lygiu“

Pirmą kartą karjeroje per 11 pasirodymų „Australian Open“ pusfinalyje suklupęs geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) spaudos konferencijoje buvo atviras – tokio prasto savo žaidimo lygio jis greičiausiai nėra patyręs.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų pirmenybių pusfinalyje 11-tojo „Australian Open“ titulo siekęs N.Džokovičius sensacingai 1:6, 2:6, 7:6(6), 3:6 nusileido Jannikui Sinneriui (ATP-4), kuriam pralaimėjo trečią kartą iš pastarųjų keturių.

Centriniame Rod Laverio korte penktadienį Serbijos teniso titanas buvo tiesiog neatpažįstamas – padarė net 54 neišprovokuotas klaidas ir vos antrą kartą karjeroje „Didžiojo kirčio“ susitikime neturėjo nė vieno break point'o, pirmą kartą – jei skaičiuotume tik pilnai pasibaigusius mačus.

„Buvau tiesiog šokiruotas savo žaidimo lygiu. Žinoma, iš blogosios pusės. Per pirmuosius du setus nedariau absoliučiai nieko. Tai vienas prasčiausių, jei ne pats prasčiausias, pasirodymas mano „Grand Slam“ karjeroje. Noriu atiduoti pagarbą varžovui, kuris viską atliko geriau kiekviename žaidimo aspekte“, – susitikimą reziumavo Džokovičius.

Dar iki pusfinalio etapo tris setus oponentams atidavęs Nolė pripažino, kad viso „Australian Open“ metu taip ir nesurado savojo teniso.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Per šias dvi savaites net nežaidžiau arti to, kaip galėčiau pasirodyti geriausiai. Galbūt aštuntfinalis prieš Adrianą Mannarino buvo neblogas, bet apskritai nedemonstravau teniso, kurį įprastai rodau Australijoje. Kažkas gali sakyti, kad pusfinalis yra geras rezultatas, bet aš visuomet sau keliu aukščiausius tikslus.“

Nors ir nusivylęs, N.Džokovičius spaudos konferencijoje atsisakė minčių, kad tokiam tenisininko pasirodymui įtakos galėjo turėti jo amžius – gegužės mėnesį serbui sueis jau 37-eri.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Vis dar iš savęs tikiuosi aukščiausių rezultatų „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse bei olimpinėse žaidynėse, o taip pat ir likusiuose turnyruose, kuriuose nuspręsiu dalyvauti. Dabartinis jausmas nėra įprastas. Daugelį savo sezonų pradėdavau titulu Australijoje ir niekados čia nepralaimėdavau pusfinalyje ar finale. Šiuo metu situacija kiek kitokia, tačiau tikrai nemanau, kad tai yra pabaigos pradžia. Pažiūrėkime, kas nutiks tolimesnėje sezono eigoje“, – finišavo Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius