Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melburnas turės naują karalių – N.Džokovičių pusfinalyje sustabdė 22-ejų italas

Daugkartinis „Australian Open“ teniso pirmenybių čempionas ir geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) sensacingai buvo eliminuotas vyrų vienetų varžybų Melburne pusfinalyje.
Novakas Džokovičius ir Jannikas Sinneris
Novakas Džokovičius ir Jannikas Sinneris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo paties rekordą pagerinti siekęs ir jau 11-tąjį titulą Melburno teniso aikštyne medžiojęs N.Džokovičius pusfinalyje nesurado priešnuodžių prieš įsisiautėjusį Italijos teniso deimantą Janniką Sinnerį (ATP-4) ir pralaimėjo rezultatu 1:6, 2:6, 7:6(6), 3:6.

Per pirmuosius du setus nuo paviršiaus nušluotas 36-erių serbas „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse prasčiau buvo startavęs tik savo karjeros pradžioje, kuomet pirmąsias dvi žaidimo partijas 2005 metais Maratui Safinui čia pat Melburne pralaimėjo 0:6, 2:6.

Trečiajame sete Nolė pagaliau pakėlė savo žaidimo lygį ir išplėšė tiebreak'ą, kuriame didelį faktorių suvaidino „Grand Slam“ turnyrų rekordininko patirtis. Tenisininkas sulaukė keleto esminių oponentų neišprovokuotų klaidų, išsaugojo match point'ą prie 5:6 ir susitikimą pratęsė dar bent vienam setui.

Visgi ketvirtoje partijoje J.Sinneris ir toliau savo padavimus laikė užtikrintai, o pusfinalio galutinis lūžis įvyko ketvirtajame geime, kuriame Novakas savo padavimus pralaimėjo pirmaudamas 40:0.

Neabejotinai skambiausią karjeros pergalę iškovojęs 22-ejų Italijos tenisininkas tapo tik antruoju žaidėju „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse, kuris viso mačo metu N.Džokovičiui taip ir nesuteikė nė vienos break point'o galimybės.

J.Sinneriui tai bus debiutas „Grand Slam“ turnyrų finale, o Serbijos teniso titaną dabar jaunuolis yra įveikęs 3 iš paskutinių 4 tarpusavio susitikimų. Finale sekmadienį italo varžovu bus Daniilas Medvedevas (ATP-3) arba Alexanderis Zverevas (ATP-6).

Savo ruožtu N.Džokovičiui šiuose kortuose tai buvo pirmoji nesėkmė nuo 2018-ųjų – serbas Melburne iki šio mačo buvo iškovojęs net 33 pergales paeiliui. „Australian Open“ pusfinaliuose bei finaluose jis taip pat buvo nepralaimėjęs (10:0).

Nepaisant pralaimėjimo Nolė ateinantį pirmadienį išliks ATP reitingo soste. Italijos tenisininkas pakiltų į rekordinę trečiąją vietą, jei taptų čempionu ir pusfinalyje sukluptų D.Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius