Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 25

N.Džokovičius patyrė dvi nesėkmes, o Serbija sensacingai eliminuota iš Daviso taurės

Geriausią planetos tenisininką Novaką Džokovičių (ATP-1) savo gretose turėjusi Serbija buvo laikoma favorite laimėti Daviso taurės turnyrą, tačiau pusfinalyje nesugebėjo perkopti italų barjero.
Novakas Džokovičius ir Miomiras Kečmanovičius prieš Janniką Sinnerį ir Lorenzo Sonego
Novakas Džokovičius ir Miomiras Kečmanovičius prieš Janniką Sinnerį ir Lorenzo Sonego / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dramatiškai susiklosčiusioje pusfinalio serijoje Serbija rezultatu 1:2 nusileido Italijai, kuri į Daviso taurės finalą sugrįžo pirmą kartą nuo 1998-ųjų.

Malagoje vykstančių pirmenybių favoritai išsiveržė į priekį po pirmojo vienetų mačo, kuriame Miomiras Kečmanovičius (ATP-55) rezultatu 6:7(7), 6:2, 6:1 nugalėjo Lorenzo Musetti (ATP-27).

Ties iškritimo riba balansavusiems italams abi pergalės buvo žūtbūtinės – visų akys krypo į ryškiausią šalies teniso žvaigždę Janniką Sinnerį (ATP-4), kuris šiemet sužaidė karjeros sezoną.

Prieš savaitę jaunasis supertalentas „Nitto ATP Finals“ turnyro finale neturėjo variantų prieš Novaką Džokovičių, tačiau pasiekė saldų revanšą Malagoje, kur šventė pergalę rezultatu 6:2, 2:6, 7:5.

Trečiajame sete atsilikdamas 4:5 ir paduodamas J.Sinneris pralaiminėjo 0:40, bet tuomet išsaugojo tris match point'us paeiliui, o jau kitame geime šokiravo serbų teniso titaną laimėdamas varžovo padavimus ir dar po keleto akimirkų išlygindamas serijos rezultatą.

N.Džokovičiui tai buvo pirmoji nesėkmė Daviso taurės vienetuose po 21-os pergalės iš eilės. Paskutinį sykį pralaimėjimo kartėlį serbas buvo patyręs dar 2011 metais kovoje prieš Rafaelį Nadalį.

Visai netrukus abu tenisininkai sugrįžo į kortą, kur įvyko lemiamas dvejetų susitikimas. Jame J.Sinneris poroje su Lorenzo Sonego 6:3, 6:4 palaužė N.Džokovičių ir M.Kečmanovičių.

Italijos rinktinė siekia pirmosios Daviso taurės karūnos nuo 1976-ųjų. Sekmadienio finale jų lauks Australijos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius