Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 31

Paryžiuje – Austrijos ir Šveicarijos teniso titanų mūšis iki 2 valandos nakties

Du „Didžiojo kirčio“ čempionai – Austrijos bei Šveicarijos teniso žvaigždės Dominicas Thiemas (ATP-108) ir Stanas Wawrinka (ATP-51) – papuošė Paryžiuje prasidėjusio „Masters“ serijos turnyro „Rolex Paris Masters“ pirmąjį etapą.
Stanas Wawrinka ir Dominicas Thiemas
Stanas Wawrinka ir Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Po 6,5 metų pertraukos ATP ture ir vėl vienas prieš kitą stoję tenisininkai surengė fantastišką teniso spektaklį centriniame korte jau po vidurnakčio, o pergalę rezultatu 3:6, 6:3, 7:5 po 2 valandas ir 31 minutes trukusios kovos iškovojo Austrijos atstovas.

Trečiajame sete D.Thiemas išsaugojo match point'ą atsilikdamas 3:5 ir netrukus kilo į lemiamą šturmą, galiausiai laimėdamas kitus keturis geimus ir švęsdamas dramatišką pergalę.

„Per pastaruosius du sezonus daugiau tokio tipo mačų pralaimėdavau nei laimėdavau, tad iškovoti šią pergalę yra buvo labai svarbu. Mano žaidimas vis gerėja nuo pasirodymo Vienoje. Įveikiau du vyrukus kvalifikacijoje, o dabar palaužiau Staną, tai didelis postūmis į priekį“, savo mintimis dalijosi mačo nugalėtojas.

Tris susitikimus Prancūzijos sostinėje jau laimėjęs „Domi“ beveik užsitikrino vietą tarp 100 pajėgiausių pasaulio žaidėjų sezono pabaigoje. Dabar jam yra projektuojama 92-oji pozicija.

Buvusių trečiųjų planetos rakečių trileris Paryžiuje baigėsi 2:22 val. nakties vietos laiku. Pirmadienį centriniame korte buvo suplanuoti šeši susitikimai, iš kurių keturiems prireikė trijų setų.

„Manau, kad niekada karjeroje taip vėlai nežengiau į kortą ir taip vėlai baigiau žaisti. Noriu padėkoti likusiai publikai, kuri buvo nuostabi. Smagu turėti tokį prisiminimą su Stanu, kuris yra vienas iš mano idealų, nes taip pat turi one-handed backhand'ą“, – pasakojo Thiemas.

30-mečio tenisininko antrajame varžybų rate lauks titulą pirmenybėse ginantis Holgeris Rune (ATP-7) iš Danijos.

Dramatiškai pirmadienį susiklostė ir akistata tarp kortų šeimininko Richardo Gasquet (ATP-68) bei Tommy Paulo (ATP-12). Galimai paskutinį kartą karjeroje šiame turnyre žaidžiantis 37-erių veteranas iš Prancūzijos patyrė skaudų pralaimėjimą rezultatu 6:0, 2:6, 6:7(6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius