Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Progas švaistęs N.Džokovičius žengė į „Australian Open“ pusfinalį

Alinančiame Melburno karštyje beveik 4 valandas praleisti turėjęs geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) iškovojo sunkią pergalę ir pateko į atvirųjų Australijos teniso pirmenybių pusfinalį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Centriniame Rod Laverio korte pirmoji planetos raketė po 3 valandas ir 45 minutes trukusios kovos 7:6(3), 4:6, 6:2, 6:3 palaužė geriausią JAV tenisininką Taylorą Fritzą (ATP-12), kuris jau kitos savaitės pabaigoje turėtų svečiuotis Daviso taurės varžybose Vilniuje.

Įprastai žudikiškais instinktais korte pasižymintis Nolė šiame ketvirtfinalyje turėjo išlikti itin kantrus – nors beveik pusantros valandos trukusį pirmąjį setą jis laimėjo, pirmojo realizuoto break point'o serbas turėjo laukti iki pat trečiojo seto pradžios.

Per pirmąsias dvi žaidimo partijas N.Džokovičius įsigudrino iššvaistyti net 15 break point'ų, tačiau trečiajame sete išnaudojo patį pirmąjį atsiradusį šansą ir likusioje susitikimo dalyje visuomet buvo priekyje.

„Dienos pabaigoje svarbiausia, kad man pavyko palaužti Tayloro padavimus tuomet, kai to labiausiai reikėjo – trečiajame ir ketvirtajame setuose. Pakėliau savo žaidimo lygį trečiojo seto viduryje ir tai išlaikiau iki pat mačo pabaigos“, – kalbėjo Novakas.

36-erių tenisininkui tai bus jau 48-tasis „Didžiojo kirčio“ pusfinalis, kuriame jo varžovu bus Jannikas Sinneris (ATP-4) arba Andrejus Rubliovas (ATP-5).

Serbas žais jau 11-tajame „Australian Open“ pusfinalyje – iki šiol Melburno teniso aikštyne titulą ginantis N.Džokovičius yra laimėjęs ne tik visus 10 žaistų pusfinalių, bet ir finalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius