Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Romoje – triuškinama Lenkijos tenisininko pergalė prieš R.Nadalį

Lenkijos teniso superžvaigždė Hubertas Hurkačas (ATP-9) Romoje vykstančiame „Masters“ serijos turnyre „Internazionali BNL d'Italia“ nepasigailėjo grunto karalius Rafaelio Nadalio (ATP-303).
Rafaelis Nadalis ir Hubertas Hurkačas
Rafaelis Nadalis ir Hubertas Hurkačas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daug intrigos žadėjusioje antrojo vyrų vienetų varžybų etapo dvikovoje lenkas H.Hurkačas surengė dominuojantį pasirodymą ir net 6:1, 6:3 sutriuškino savo klaidose paskendusį R.Nadalį.

Lenkijos tenisininkui Italijos sostinėje tai buvo pirmoji pergalė nuo 2020-ųjų, kuomet pavyko pasiekti aštuntfinalio etapą. „Hubi“ šiame turnyre buvo pralaimėjęs net keturis mačus iš eilės.

„Labai didžiuojuosi savimi. Žaisti prieš Rafą yra kažkas ypatingo. Tai visai kitokie pojūčiai, o ypač ant grunto, ant kurio jis tiesiog dominavo pastaruosius 20 metų. Niekas kitas neturės tokių pasiekimų ant šios dangos kaip jis. Rafos vertė yra didesnė už pačio sporto. Jis įkvėpė tiek daug žmonių, todėl tiesiog džiaugiuosi šia galimybe žaisti prieš jį“, – savo mintimis po pergalės dalijosi Hurkačas.

Turnyro rekordininku su 10 iškovotų trofėjų esančiam R.Nadaliui tai buvo tik 10-toji nesėkmė Romoje per 80 mačų.

37-erių veteranui artimiausiu metu reikės priimti itin svarbų sprendimą – ar kūnas yra pasiruošęs atlaikyti dar didesnį fiziškumą „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse Paryžiuje, kurias jis yra laimėjęs net 14 sykių.

„Kaip jau galite įsivaizduoti, kol kas neturiu vieno aiškaus atsakymo. Tačiau jei dabar man reiktų atsakyti, link kur krypsta mano mintys, sakyčiau, kad žaisiu „Roland Garros“ ir atiduosiu visas jėgas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Nadalis.

Nors Ispanijos teniso legenda dar nėra oficialiai patvirtinusi apie karjeros pabaigą po šio sezono, potencialiai tai buvo paskutinysis Rafos pasirodymas Romoje. Po dvikovos tūkstantinė minia sugūžėjo už korto ribų palydėti išvykstančio tenisininko.

Savo ruožtu H.Hurkačas savo pasirodymą turnyre tęs pirmadienį, kur trečiajame etape lenko lauks Tomasas Martinas Etcheverry (ATP-28) iš Argentinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius