Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo šalies teniso istoriją pakeitęs portugalas Melburne šokiravo G.Dimitrovą

Pastarąją savaitę Melburne vykstančiose „Australian Open“ teniso pirmenybėse svajonių savaitę žaidžiantis portugalas Nuno Borgesas (ATP-69) trečiajame pirmenybių rate iškovojo karjeros pergalę.
Nuno Borgesas
Nuno Borgesas / „Scanpix“ nuotr.

26-erių tenisininkas iš Portugalijos šeštadienį Melburne sensacingai 6:7(3), 6:4, 6:2, 7:6(6) patiesė Bulgarijos teniso žvaigždę Grigorą Dimitrovą (ATP-13) ir užfiksavo savo šaliai dar neregėtą pasiekimą.

N.Borgesas tapo pirmuoju Portugalijos atstovu, žaisiančiu antroje „Australian Open“ savaitėje, t.y. patekusiu į aštuntfinalio etapą. Apskritai įskaičiuojant visas „Grand Slam“ pirmenybes, šį etapą iš portugalų yra pavykę pasiekti tik Joao Sousai, kuris tai padarė „US Open“ (2018 m.) ir Vimbldone (2019 m.).

Iki šio turnyro tik dvi pergales „Didžiojo kirčio“ turnyruose iškovojusiam N.Borgesui tai skambiausia karjeros pergalė ATP reitingo prasme. G.Dimitrovas iki šio susitikimo buvo iškovojęs 7 pergales paeiliui, įskaitant titulą Brisbene, bei buvo laikomas vienu iš „tamsiųjų arkliukų“ Melburne.

Portugalas taip pat prisijungs prie J.Sousos tapdamas tik antruoju savo šalies atstovu, kuris naujame ATP reitinge atsidurs tarp 50-ies geriausių planetos žaidėjų.

Profesionalo karjerą N.Borgesas pradėjo 2019 metais po studijų JAV universitete, kur tais pačiais metais tapo NCAA vienetų pirmenybių vicečempionu.

Aštuntfinalyje portugalo lauks dar sunkesnis iššūkis – trečioji planetos raketė Daniilas Medvedevas (ATP-3).

Dar vienu teniso atradimu Melburne pretenduoja tapti ir antrajame ATP reitingo šimtuke esantis Arthuras Cazaux (ATP-122). Su „vardiniu kvietimu“ į pirmenybes patekęs prancūzas trečiajame etape 6:3, 6:3, 6:1 sutriuškino Nyderlandų atstovą Talloną Griekspoorą (ATP-31).

Buvusi ketvirtoji jaunių raketė viso susitikimo metu oponentui taip ir nesuteikė nė vienos break point'o galimybės, o dėl savo puikaus padavimo dėkojo rankiniui, kurį lankė būdamas dar vaikas.

Priminsime, kad antrajame etape A.Cazaux iš turnyro išmetė aštuntą pasaulio raketę Holgerį Rune.

Toliau prancūzo lauks Hubertas Hurkačas (ATP-9), kuris 3:6, 6:1, 7:6(4), 6:3 pranoko Ugo Humbertą (ATP-20).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius