Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacija Melburne – turnyro debiutantė eliminavo pirmą pasaulio raketę

Šeštadienį atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse „Australian Open“ užfiksuotas neabejotinai didžiausias netikėtumas moterų vienetų varžybose – iškrito pirmoji pasaulio raketė.
Linda Noskova ir Iga Swiatek
Linda Noskova ir Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

Netikėto pasipriešinimo sulaukusi WTA reitingo karalienė Iga Swiatek (WTA-1) trečiojo etapo dvikovoje netikėtai 6:3, 3:6, 4:6 turėjo pripažinti kylančios Čekijos teniso žvaigždės Lindos Noskovos (WTA-50) pranašumą.

Vos 19-os metų amžiaus čekė tik šiemet debiutavo pagrindinėse „Australian Open“ varžybose ir jau pirmuoju mėginimu pasiekė aštuntfinalio etapą, pakeliui įveikdama ir geriausią planetos žaidėją.

Įdomu tai, kad lygiai prieš metus L.Noskova sensacingai pasiekė WTA 500 turnyro Adelaidėje finalą ir tuometinis WTA reitingas jai būtų leidęs žaisti „Australian Open“ pagrinde, tačiau kadangi oficialūs dalyvių sąrašai yra sudarinėjami keletu savaičių anksčiau, jaunuolei teko žaisti atranką, kur buvo patirtas pralaimėjimas jau pirmame etape.

Nesėkmę patyrusi I.Swiatek iki šio susitikimo buvo laimėjusi net 17 mačų paeiliui, o paskutinį kartą pralaimėjimo kartėlį jautųsi 2023-iųjų rugsėjį.

Paskutinį kartą anksčiau nei trečiajame etape pralaimėjimą Melburne pirmoji pasaulio raketė buvo patyrusi tik 1979 metais, kuomet Virginia Ruzici nusileido Mary Sawyer.

Nepaisant pralaimėjimo, I.Swiatek po pirmenybių Australijoje išliks pirmoje reitingo pozicijoje. Geriausiu lenkės pasiekimu šiame turnyre išlieka pusfinalis 2022 metais.

L.Noskova kitame etape kausis prieš Eliną Svitoliną (WTA-23) arba Viktoriją Golubič (WTA-85).

Viršutinėje varžybų lentelės dalyje dabar išliko vienintelė „Didžiojo kirčio“ čempionė – tai Viktorija Azarenka (WTA-22). Baltarusė šeštadienį 6:1, 7:5 nugalėjo latvę Jeleną Ostapenko (WTA-10).

Apskritai iš pirmojo WTA dešimtuko aštuntfinalį Melburne pasiekė tik dvi tenisininkės – tai Aryna Sabalenka (WTA-2) ir Coco Gauff (WTA-4).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius