Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkios traumos paveiktas D.Thiemas: „2024 metus regiu kaip savo paskutinį šansą“

2020 metais savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ titulą iškovojęs ir iki trečios vietos ATP reitinge pakilęs Dominicas Thiemas (ATP-90) buvo neatsiejama pasaulio teniso elito dalis, tačiau po sunkios traumos Austrijos atstovui išsikovoti vietos po saule nepavyksta.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2018-ųjų vis labiau ATP ture dominuoti pradėjęs D.Thiemas tris metus paeiliui pasiekė „Grand Slam“ turnyrų finalus, kuriuose nusileisdavo tik tokioms žaidimo legendoms kaip Rafaelis Nadalis ar Novakas Džokovičius.

Būdamas 27-erių austras 2020 metais žengė dar vieną žingsnį į priekį ir laimėjo „US Open“ pirmenybes, o sezoną užbaigė pasiekdamas „Nitto ATP Finals“ finalą.

Visgi kitų metų viduryje trečioji pasaulio raketė patyrė sunkią riešo traumą, po kurios tenisininko karjera pasikeitė 180 laipsnių kampu.

Po 10 mėnesių pertraukos į ATP turą sugrįžusiam „Domi“ teko pakeisti savo pagrindinio ginklo forehand'o techniką ir vėl viską pradėti iš naujo.

Du pilnus sezonus sužaidusiam D.Thiemui pavyko sugrįžti tarp 100 geriausių planetos žaidėjų, tačiau kur kas aukštesnius tikslus sau keliantis austras pripažįsta, kad šie metai jam gali būti paskutiniai.

„2024 metus regiu kaip paskutinį savo šansą. Jei man ir pavyks, tai turi nutikti labai greitai. Jau du metai kaip esu sugrįžęs – 2022 metus baigiau aplink pirmąjį šimtuką, 2023 metus – 98-tas. Jeigu panašią vietą reitinge užimsiu ir po šio sezono, turiu pradėti svarstyti, ar viską tęsti toliau verta?“, – retoriškai klausė 30-metis.

„Twitter“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Benjaminas Ebrahimzadehas
„Twitter“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Benjaminas Ebrahimzadehas

Šiomis dienomis su pagrindiniu treneriu Benjaminu Ebrahimzadehu išsiskyręs D.Thiemas atmetė galimybę savo strategu paskirti buvusią teniso žvaigždę.

„Ne, tikrai ne. Aš noriu žmogaus, kuris gerai mane pažįsta. Mano treneriu greičiausiai taps asmuo, žinantis mane nuo mažų dienų. Tik tokiu būdu aš galiu maksimaliai ištobulinti savąjį žaidimą.“

Šiuo metu tik 90-tą vietą ATP reitinge užimantis Austrijos tenisininkas nusprendė praleisti „Masters“ serijos turnyrus Indian Velse ir Majamyje bei sužaisti daugiau „Challenger“ kategorijos pirmenybių ant grunto.

„Tokiu būdu aš greitai galiu užkopti iki 60-70 vietos. Tuomet būtų ir paprastesnis turnyrų planavimas, kadangi dabartinis mano reitingas itin komplikuoja situaciją“, – aiškino jis.

D.Thiemas šį sezoną pralaimėjo iškovodamas 3 pergales ir patirdamas 2 pralaimėjimus. Tenisininkas įveikė ATP 250 turnyro Brisbene atranką, bet pirmajame rate suklupo prieš Rafaelį Nadalį. Tuomet buvo patirtas pralaimėjimas „Australian Open“ pirmenybių pirmajame etape, o savaitgalį iškovota pergalė Daviso taurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius