Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teniso vakarėlį Melburne užkūręs C.Alcarazas sutriuškino veteraną iš Prancūzijos

Po dviejų metų pertraukos į atvirąsias Australijos teniso pirmenybes sugrįžęs Carlosas Alcarazas (ATP-2) greitai apšilo kojas Melburne ir užtikrintai žengė į antrąjį varžybų ratą.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos teniso sensacija viename iš paskutiniųjų vyrų vienetų pirmojo etapo susitikimų be didesnio vargo 7:6(5), 6:1, 6:2 sutriuškino 37-erių veteraną Richardą Gasquet (ATP-131).

Patyrusiam Prancūzijos teniso vilkui rimčiau pasipriešinti pavyko tik pirmajame sete, kuris truko daugiau nei pusę viso mačo laiko. Karjeros saulėlydį išgyvenantis R.Gasquet partijos metu išsaugojo visus devynis break point'us, o pratęsime buvo per du taškus (5:4) nuo pergalės, tačiau lemiamais momentais nesustabdė įsismarkavusio jaunuolio.

Praėjusiame sezone dėl traumos „Australian Open“ pirmenybes praleidusio C.Alcarazo sugrįžimas į Melburną buvo labai efektingas – atlikti net 53 winner'iai, kuomet varžovo sąskaitoje tik 19.

„Visuomet smagu žaisti čia, Australijoje. Turnyre žaidžiu tik trečią kartą ir kol kas rimtų pasiekimų užfiksuoti nepavyko, tačiau kiekvieną sykį mėgavausi atmosfera ir praėjusiais metais man labai to trūko. Kartais žaisdamas stengiuosi padaryti taip, kad žiūrovai mėgautųsi žaidimu, tad išbandau smūgius, kurių nesitiki niekas. Richardas yra labai geras tenisininkas, tačiau dar geresnis žmogus. Jo smūgis iš kairės yra beprotiškas ir jis labai talentingas. Buvo smagu žaisti prieš jį“, – po susitikimo pasakojo Alcarazas.

Antrajame etape 20-mečiui tenisininkui iššūkį mes Italijos atstovas Lorenzo Sonego (ATP-46). Jis keturių setų kovoje 4:6, 7:6(8), 6:2, 7:6(4) palaužė britą Danielį Evansą (ATP-38).

Vietą kitame etape antradienį užsitikrino ir kitas 2003 metų kartos talentas Holgeris Rune (ATP-8). Danas 6:2, 4:6, 7:6(3), 6:4 susitvarkė su Yoshihitu Nishioka (ATP-61) iš Japonijos.

Pergalingai „Australian Open“ pradėjo ir Alexanderis Zverevas (ATP-6), su kuriuo „Carlitos“ potencialiai gali susitikti ketvirtfinalyje. Vokietis 4:6, 6:3, 7:6(3), 6:3 nugalėjo savo tautietį Dominiką Koepferį (ATP-62).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius