Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 16

Tokijuje – ankstyvas A.Zverevo pasitraukimas ir reta kanadiečio pergalė

ATP turnyrų serija Azijoje šiemet savo finišo tiesiąją pasieks Tokijuje startavusiose pirmenybėse „Kinoshita Group Japan Open Tennis Championships“, kurių nugalėtojui atiteks 500 ATP reitingo taškų.
Jordanas Thompsonas ir Alexanderis Zverevas
Jordanas Thompsonas ir Alexanderis Zverevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Japonijos sostinę jau po pirmosios turnyro dienos yra priverstas palikti trečią skirstymą turėjęs ir vienu iš favoritų laikytas Alexanderis Zverevas (ATP-9). Vokietis netikėtai 3:6, 4:6 suklupo prieš Jordaną Thompsoną (ATP-60) iš Australijos.

„Šiandien žaidžiau tragiškai. Oponentas žaidė ir padavinėjo neblogai, tačiau tai buvo labai blogas mačas iš mano pusės. Neturiu daugiau ką pasakyti“, – po skaudaus pralaimėjimo nedaugžodžiavo tenisininkas iš Vokietijos.

A.Zverevas viešnagę Azijoje pradėjo puikiai laimėdamas ATP 250 serijos turnyrą Čengdu, o ATP 500 serijos pirmenybėse Pekine pasiekdamas pusfinalį, tačiau Šanchajuje ir Tokijuje buvo eliminuotas jau pirmajame etape.

Pagal šiemet iškovotus ATP reitingo taškus 26-erių tenisininkas rikiuojasi septintas ir vis dar turi 450 taškų pranašumą prieš devintoje vietoje esantį Taylorą Fritzą. Tiesa, pastarasis šį deficitą gali nukirpti, kadangi savo pirmojo rato susitikimą Tokijuje dar tik žais.

J.Thompsonui tai buvo antroji pergalė šiame sezone prieš Top 10 varžovą – Indian Velse po australo kojomis krito Stefanos Tsitsipas (ATP-7). Kitame etape jo lauks Benas Sheltonas (ATP-19) arba Taro Danielis (ATP-97).

Pirmadienį iš favoritų fiasko išvengti pavyko aštuntai pirmenybių raketei Felixui Auger-Aliassime'ui (ATP-17). Jis po atkaklios trijų setų kovos 7:6(3), 6:7(2), 6:2 palaužė kitą australą Aleksandrą Vukičių (ATP-54).

Į pergalių kelią sugrįžti siekiantis Kanados teniso talentas per pastaruosius 11 mačų buvo laimėjęs tik 2 kartus.

„Didelis palengvėjimas, – po pergalės kalbėjo Felixas. – Pastarasis metas buvo labai sunkus, svarsčiau, ką galiu padaryti kitaip. Turiu toliau treniruotis ir tikėti savimi, jog mano žaidimo lygis sugrįš. Džiaugiuosi šiandien pasiekta pergale. Tai didelis pozityvas.“

Antrame etape kanadiečio lauks Sebastianas Ofneris (ATP-47) iš Austrijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius