Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triukšmingas R.Nadalio sugrįžimas Barselonoje – pasiekė triuškinamą pergalę

Ispanijos teniso legenda ir tikras grunto dangos karalius Rafaelis Nadalis (ATP-644) iškovojo užtikrintą pergalę Barselonoje vykstančių ATP 500 serijos pirmenybių „Barcelona Open Banc Sabadell“ pirmajame etape.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl pilvo raumens patempimo ir nugaros traumos tik antrajame ATP turnyre šiame sezone žaidžiantis 37-erių veteranas antradienio pavakarę be didesnio vargo 6:2, 6:3 sutriuškino italą Flavio Cobolli (ATP-62) ir žengė į antrąjį varžybų ratą.

Barselonoje Rafa iškovojo jau 67-tąją karjeros pergalę, o pralaimėjęs šiame turnyre jis yra vos keturis sykius. 12 kartų Katalonijoje triumfavęs tenisininkas pirmą kartą čia triumfavo 2005 metais, o paskutinį sykį čempionu tapo 2021 m.

R.Nadaliui tai buvo pirmasis mačas ant grunto dangos nuo 2022-ųjų birželio, kuomet ispanas 14-tąjį kartą karjeroje laimėjo atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes „Roland Garros“.

Pergalingame susitikime buvusi pirmoji pasaulio raketė laimėjo net 78 procentus taškų pirmaisiais padavimais, taip pat realizavo 4 iš 10 break point'ų.

Centrinė Barselonos teniso aikštyno aikštelė, kuri yra pavadinta būtent Rafa Nadalio kortu, buvo užpildyta sausakimšai – čia sugūžėjo beveik 9 tūkstančiai teniso gerbėjų.

Antrajame turnyro etape Ispanijos tenisininko lauks kur kas rimtesnis iššūkis – 4-toji turnyro ir 11-toji pasaulio raketė Alexas De Minauras. Tarpusavio akistatose 3:1 priekyje Rafa, bet paskutinę dvikovą 2023-iųjų metų pradžioje laimėjo Australijos atstovas.

Visgi netikėtumas Barselonoje buvo užfiksuotas kitame dienos susitikime. Pirmojo ATP šimtuko pabaigoje esantis amerikietis Brandonas Nakashima (ATP-87) tėškė skaudų antausį antrajai turnyro raketei Andrejui Rubliovui (ATP-8), rusą įveikdamas 6:4, 7:6(6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius