Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainietės pasiekimas – įveikusi rusę pateko į pirmą „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį

Įspūdingą tenisą Melburne demonstruojanti Ukrainos tenisininkė Marta Kostyuk (WTA-37) pirmą kartą karjeroje pateko į „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinalio etapą.
Marta Kostyuk
Marta Kostyuk / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Moterų vienetų pirmenybių aštuntfinalyje 21-erių tenisininkė be didesnio vargo 6:2, 6:1 sutriuškino okupantų šalies atstovę Mariją Timofejevą (WTA-170) bei pagerino asmeninį rekordą „Didžiojo kirčio“ turnyruose – pirmą sykį žais ketvirtfinalyje.

Pirmą kartą teniso pasauliui M.Kostyuk savo pristatė būtent Melburne, kuomet 2018 metais būdama vos 15-os metų amžiaus pasiekė trečiąjį etapą.

Pastaraisiais sezonais ukrainietės tobulėjimas kiek sustojo, o vienintelį kartą „Didžiojo kirčio“ aštuntfinalį jai pavyko pasiekti „Roland Garros“ pirmenybėse 2021 m.

Nemažai įtakos M.Kostyuk pasirodymams turėjo ir jos gimtinėje besitęsiantys rusų teroristiniai veiksmai – šią skaudžią, bet labai svarbią temą ji palietė ir spaudos konferencijoje, ir socialiniuose tinkluose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marta Kostyuk
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marta Kostyuk

„Aš esu čia tam, kad priminčiau, jog karas vis dar tęsiasi ir turėtų būti sustabdytas. Nėra normalu, kad tai vis dar tęsiasi. Mano visa šeima gyvena Kyjive ir mama siunčia vaizdo įrašus, kaip raketos pralekia pro jų namus. Man yra neįtikėtina, kad praėjo jau beveik dveji metai ir tai vis dar vyksta“, – pasakojo tenisininkė.

Po pergalės aštuntfinalyje M.Kostyuk kreipėsi į „US Open“ turnyro paskyros administratorius – nepaisant to, jog rusai turnyruose varžosi po neutralia vėliava, prie M.Timofejevos vardo buvo galima pamatyti būtent teroristinės valstybės vėliavą.

„Šiandien po mano pergalės prieš sportininkę iš agresorės valstybės, vienas didžiausių pasaulio teniso turnyrų išpublikavo Rusijos vėliavą. Kreipiuosi į žiniasklaidos atstovus ir visą sporto bendruomenę nustoti naudoti tenisą skatinant „Rusijos taiką“, – rašė ji.

Ketvirtfinalyje M.Kostyuk žais prieš JAV teniso superžvaigždę Coco Gauff (WTA-4). Pirmadienį tarp aštuonių pajėgiausių „Australian Open“ tenisininkių sieks patekti ir dar dvi ukrainietės – Elina Svitolina (WTA-23) ir Dajana Jastremska (WTA-93).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius