Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„United Cup“ turnyre – pro rakto skylutę į ketvirtfinalį prasmukusi Norvegija

Prie „United Cup“ pirmenybių autsaiderių prieš turnyro startą priskirta Norvegijos teniso rinktinė pateikė sensaciją ir prasmuko tarp aštuonių geriausių komandų.
Ulrikke Eikeri ir Casperas Ruudas
Ulrikke Eikeri ir Casperas Ruudas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

F grupėje norvegai su 1 pergale ir 1 pralaimėjimu užėmė pirmą vietą bei iškovojo tiesioginį kelialapį „United Cup“ ketvirtfinalį.

Įdomu tai, kad skandinavų patekimą į kitą etapą lėmė vos pora procentų. Kadangi Kroatijos ir Nyderlandų rinktinės iškovojo po tiek pat pergalių ir turėjo tokį patį laimėtų bei pralaimėtų setų santykį, viską lėmė laimėtų geimų procentas.

Kadangi Norvegija galėjo pasigirti geriausiu laimėtų ir pralaimėtų geimų santykiu (51.16%), ji pranoko Kroatiją (49.63%) ir Nyderlandus (49.25%) bei savo grupėje finišavo pirma.

Norvegijos komandos patekimas į geriausiųjų aštuoniukę tapo tikra „United Cup“ turnyro staigmena. Ši šalis yra vienintelė tarp visų dalyvių, kuri į pirmenybes užregistravo tik keturis tenisininkus (kitos rinktinės – penkis arba net šešis), o taip pat vienintelė turinti tik vieną tenisininką iš Top 500 – tai yra Casperas Ruudas (ATP-11).

Ketvirtfinalyje norvegų lauks D grupės, kurioje varžosi Prancūzija, Vokietija bei Italija, nugalėtoja.

Kol kas yra aiškios dvi ketvirtfinalio poros – Lenkija kausis prieš Kiniją, o Serbija prieš Australiją.

Norvegams bilietą į ketvirtfinalį atnešė dramatiška Nyderlandų pergalė mišriuose dvejetuose, kur Wesley Koolhofas ir Demi Schuurs 6:7(3), 6:2, 14:12 palaužė Ivaną Dodigą ir Donną Vekič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius