-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšinio blogas. Kaip Ž.Ilgauskas Karalių Jamesą į Lietuvą vežė, arba Nuotykiai NBA užkulisiuose (VIDEO)

Mano svajonė buvo fotografuoti NBA. Na, ir išpildžiau ją. Po „Lietuvos ryto“ triumfo Turine nuskridau į Ameriką. Per dvi savaites aplankiau ten žaidžiančius lietuvius. Fotografavau, filmavau. Pirmas pasakojimas iš NBA skirtas krepšinio karaliui LeBronui Jamesui. Taigi keletas mano pastebėjimų apie jį.
LeBronas Jamesas ir Žydrūnas Ilgauskas
LeBronas Jamesas ir Žydrūnas Ilgauskas / Tomo Tumalovičiaus/fotoreporteris.com

Karalius ir Šou (iš didžiosios raidės)

Jis – krepšinio karalius. Kur jis atskrenda žaisti – arenos sausakimšos, net jei kitų varžybų metu susirenka 4–5 tūkst. sirgalių. Per apšilimą sausakimša arena spokso tik į jį. Nesvarbu, ką jis daro, reakcija minios būna vienoda – griausmingas klyksmas. Jis supranta, kad yra ne tik tobulas žaidėjas, bet ir NBA pinigų mašina. Daro Šou iš didžiosios raidės. Prieš varžybas per mikrofoną pakalba su arena, šokinėja nuo suoliuko per rungtynes. Po sėkmingų kolegų dėjimų atsiklaupia ant vieno kelio ir imituoja grojimą gitara. Per pertraukėlę įbėga į ratelį ir šoka su mergaitėmis. Kas arenoje dedasi tuo metu, sunku ir įsivaizduoti. Apie legendinį pudros žarstymą jau neverta ir kalbėti. Šio momento visi laukia lyg naujamečio prezidento sveikinimo.

VIDEO: Kaip Ž.llgauskas karalių LeBroną į Lietuvą vežė

Karalius ir žiniasklaida

Yra griežtos bendravimo taisyklės. Tai jam padeda apsisaugoti nuo žiniasklaidos, kuri jį nuolatos puola. Įdomus dalykas – NBA būna „laikas prieš varžybas“. 1,5 valandos prieš rungtynes žurnalistai leidžiami į drabužines, ten gali filmuoti, kalbinti krepšininkus, bet negali fotografuoti. Taigi pririnkau įdomios vaizdo medžiagos.  45 min. iki mačo drabužinės uždaromos žurnalistams ir žaidėjai rengiasi. Karalius kalba tik apie krepšinį ir tik po rungtynių. Spaudos atstovai saugo jį nuo pašalinių, nes visi supranta, kad neigiamos informacijos negali apie jį pasklisti.

Trys mano bandymai pakalbinti Karalių

Smagu prisiminti, kai bandžiau pakalbinti L.Jamesą. Pavyko tik iš trečio karto, po 3 ar 4 dienų. Laukiau tinkamo momento.

Pirmas bandymas po rytinės treniruotės – nežinojau, kad jis neduoda interviu rytais. Pasigavau išeinantį iš drabužinės su kitu krepšininku. Prisistačiau, paklausiau, ar galėtų keletą minučių skirti interviu. Kitas krepšininkas kaip užrėkė ant manęs: „Kaip tu kalbi su juo?! Tu nežinojai, kad jis nekalba rytais!“ Švelniai tariant, buvo nejauku. Bet tada supratau, kad čia toks holivudinis stilius, tad per daug nekreipiau dėmėsio. Na, jei nekalba, tai nekalba. Mano reikalas paklausti, jo reikalas kalbėti arba ne.

Antras bandymas pats kvailiausias – per apšilimą prieš rungtynes priėjau, paklausiau, ar pakalbėtų trumpai. Maniau, pasiųs toli toli, bet ne. Mandagiai atsisakė, ir tiek.

Trečias kartas nemelavo. Po rungtynių visi žurnalistai išsilakstė iš drabužinės, o jis buvo jų nukankintas. Ir man pavyko. Viskas nufilmuota, taigi žiūrėkite Karaliaus linkėjimus specialiai lietuviams!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius