-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 05 /13:31

Buriuotojas R.Milevičius vėl planuoja dalyvauti jūrų Dakaru vadinamose lenktynėse „Volvo Ocean Race“

Penktadienį Lietuvoje viešintis buriuotojas Rokas Milevičius, su „Team Brunel“ komanda puikiai pasirodęs 2014-2015 m. jachtų regatoje aplink pasaulį „Volvo Ocean Race“ (VOR), pakvietė žurnalistus pokalbiui. Kartu su Roku susitikime dalyvavo ir buriavimo legenda iš Nyderlandų Bouwe Bekkingas.
Rokas Milevičius, įspūdingiausios nuotraukos
Rokas Milevičius, įspūdingiausios nuotraukos / Team Brunel nuotr.

Abu svečius pakvietė „Ambersail“ klubas, švenčiantis savo veiklos 10-metį ir vienijantis Lietuvos buriavimo entuziastus, kartais vadinamus tiesiog „buriuomene“.

Rokas Milevičius – pirmasis lietuvis, dalyvavęs jūrų Dakaru vadinamoje „Volvo Ocean Race“. Bouwe – jachtos kapitonas, pakvietęs Roką į komandą, pernai tapusią VOR vicečempione. Iš viso B.Bekkingas jau yra dalyvavęs 7 regatose aplink pasaulį. Pernai šis legendinis buriuotojas žadėjo trauktis iš VOR, nes šios lenktynės reikalauja labai didelės fizinės ir psichologinės ištvermės.

Pernai šis legendinis buriuotojas žadėjo trauktis iš VOR, nes šios lenktynės reikalauja labai didelės fizinės ir psichologinės ištvermės.

Vis tik, pernai nepavykus laimėti pirmosios vietos, daugeliui Lietuvos ir pasaulio buriavimo entuziastų ruseno viltis – gal Bouwe bandys jėgas dar kartą. Kartu su Roku, kuris tikrai puikiai užsirekomendavo „aukščiausioje buriuotojų lygoje“.

Žinia, kurią pranešė Rokas ir Bouwe, tikrai neeilinė. Rokas vėl planuoja bandyti jėgas „Volvo Ocean Race“ ir 2017 m.

Bouwe Bekkingas: mūsų tikslas – pergalė

Kalbėdamas su 15min, B.Bekkingas sakė, kad nenori trauktis iš VOR, kol nelaimėjo. 

„Iš 7 jachtų, dalyvavusių pernykštėje regatoje, šiuo metu kitose varžybose dalyvauja tik 2, nes neturi rėmėjų. Mūsų tikslas kuo geriau prieš dabartinius rėmėjus pasirodyti šio sezono varžybose. Finansavimą turime iki šios vasaros vidurio. O paskui ieškosime naujo generalinio rėmėjo, tad Team Brunel turbūt keis pavadinimą. Šis sportas yra didelis verslas, milžiniški biudžetai ir sumani vadyba“, – šypsojosi Bouwe Bekkingas, nesileisdamas į finansines detales. Bet prasitarė, kad komandos biudžetas pernykštėse VOR jachtų lenktynėse aplink pasaulį buvo 13,5 mln. Eur. 

Žilvino Pekarasko nuotr./Rokas Milevičius ir Bouwe Bekkingas
Žilvino Pekarasko nuotr./Rokas Milevičius ir Bouwe Bekkingas

Rokas išvyksta vasario 16 d.

Rokui Milevičiui šių metų pradžia buvo išties įspūdinga. Prieš porą savaičių jis apsigynė magistro diplomą LSU. Iškart po to žmona Erika (kuri yra ir sportininko vadybininkė), pagimdė dukrelę. Taigi į VOR startą 2017 m. spalį, galimas dalykas, Milevičiai vyks ne dviese, o trise.

„O gal ir keturiese“, – juokėsi Rokas.

Vasario 16 d. su „Team Brunel“ komanda jis išvyksta į pirmas atsakingas žiemos sezono varžybas – regatą aplink Karibų salas. Jose dalyvaus ne tik norėdamas puikią sportinę formą palaikyti, bet ir parodyti komandos rėmėjams, kad šios komandos buriuotojai – ne iš kelmo spirti. Ir kad lietuvis Rokas į olandų, turinčių senas buriavimo tradicijas, komandą pateko neatsitiktinai.

Rokas pusiau juokais sakė, kad šiuo metu jo tikslas – palaikyti puikią sportinę formą. O prieš VOR startą Alikantėje 2017 m. rudenį jis svarstys visus pasiūlymus. Toks jau tas profesionalų sportas.

B.Bekkingas taip pat neslėpė, kad komandoje galimi pokyčiai, tačiau Rokui negailėjo pačių geriausių žodžių, o Lietuvos „buriuomenei“ dėkojo už ypatingą palaikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius