Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dainius Pavalkis girdint Kinijos ambasadoriui jaunuosius sportininkus gąsdino kinišku maistu

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinė ketvirtadienio popietę tiesiog plyšo nuo garbingų svečių ir sportininkų antplūdžio. Visas būrys net nebūtų tilpęs vidun, tad Lietuvos sportininkų išleistuvės į antrąsias vasaros jaunimo olimpines žaidynes Nandzinge (Kinijoje) vyko LTOK kiemelyje. Čia jaunuosius sportininkus į varžybas Kinijoje išlydėjo ne tik Lietuvos sporto, bet ir valstybės galvos.
Olimpinės jaunimo rinktinės išlydėtuvės
Olimpinės jaunimo rinktinės išlydėtuvės / Alfreod Pliadžio (LTOK) nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Renginys vėlavo dėl Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės nepunktualumo. Tai nebuvo vienintelis konfūzas palydint jaunuosius sportininkus į Kiniją.

Palinkėjo saugotis kinų maisto

„Iš anksto linkiu jums sėkmės kitų metų abitūros egzaminuose, tai, ką jūs darysite Nandzinge, bus jums kitoks egzaminas. Kaip daktaras norėčiau, visų pirma, palinkėti nepersivalgyti kinų maisto, nes po to gali atsitikti visokių įdomybių“, – pusiau rimtai, pusiau juokais pareiškė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Tai Lietuvos ministras pasakė girdint Kinijos abasadoriui. Kinijos ambasadorius Lietuvoje Z.Liu metrukus užtikrino, kad Lietuvos sportininkams patiks ne tik Kinijos svetingumas, bet ir kinų maistas, kurio bijoti nereikia.

Sportininkų išlydėtuvės prasidėjo garbingo prizo įteikimu. Kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui buvo įteiktas 2013 metų Kilnaus sportinio elgesio apdovanojimas.

Po to oficialioje renginio dalyje sveikinimo žodžius tarė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, vidaus reikalų ministras Alfonsas Dailis Barakauskas, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis bei Kinijos Liaudies Resublikos ambasadorius Lietuvoje Zengvenas Liu.

„Šiandien be galo svarbi diena mūsų valstybei – pagerbėme pasienyje žuvusius tautos didvyrius. Jie žuvo tam, kad jūs, jaunuoliai, galėtumėte išvykti į šias jaunimo olimpines žaidynes. Tai, kad jūs atrinkti kaip geriausi – jau yra jūsų pergalė. Noriu palinkėti jums ištvermės ir kuo garbingiau atstovauti Lietuvai“, – sakė L.Graužinienė, kuri olimpinės rinktinės vėliavnešiui lengvaatlečiui Beneditkui Mickui įteikė Lietuvos trispalvę.

Alfreod Pliadžio (LTOK) nuotr./Olimpinės jaunimo rinktinės išlydėtuvės
Alfreod Pliadžio (LTOK) nuotr./Olimpinės jaunimo rinktinės išlydėtuvės

„Noriu jums palinkėti ne tik sportinės sėkmės, bet kad šios varžybos būtų tiltas į ateitį ir sporte, ir gyvenime. Labai jums pavydžiu, nes mano jaunystės laikais tokių žaidynių nebuvo. Kinijoje patirsite tikrai daug įspūdžių. Linkiu sėkmės varžybos ir gerai praleisti laiką“, – sakė D.Gudzinevičiūtė.

Alfreod Pliadžio (LTOK) nuotr./Benediktas Mickus
Alfreod Pliadžio (LTOK) nuotr./Benediktas Mickus

Į olimpines žaidynes – kautis dėl medalių

Pernai Utrechte vykusio vasaros jaunimo olimpinio festivalio laimėtojas ir rinktinės vėliavnešys bėgikas B.Mickus sakė, kad į Nandzingą vyksta kovoti dėl medalių.

„Nuo jaunimo olimpinio festivalio varžybų Utrechte iki šių metų starto Baku, kur iškovojau kelialapį į žaidynes, rezultatas pagerėjo 2,5 sekundės. Tikiuosi gerai pasirodyti, pasiekti finalą ir kovoti dėl medalio, galbūt ir auksinio. Žinoma, bus sunku, bet stengsiuosi“, – sakė B.Mickus.

Neseniai geriausią rezultatą 800 metrų rungtyje (1 min., 52,15 sek.) pasiekęs bėgikas tikisi, kad Kinijoje pavyks tilpti į 1 min. ir 50 sek.

Antrosios jaunimo vasaros olimpinės žaidynės Nandzinge vyks rugpjūčio 16-28 dienomis. Jų programoje – 28 sporto šakos, 222 rungtys, o dėl medalių kovos 3808 sportininkai, kurie atstovaus 204 šalims ir nacionaliniams olimpiniams komitetams.

Lietuvai devynių sporto šakų varžybose atstovaus 21 sportininkas: Vadimas Korobovas (baidarių-kanojų irklavimas), Ernesta Strainytė ir Ema Manikaitė (dviračių sportas), Andrius Lapatiukas ir Sonata Petrikaitė (Irklavimas), Kristupas Žemaitis, Jonas Lekšas, Justas Vazalis, Martynas Sajus (krepšinis 3x3), Benediktas Mickus, Tomas Vasiliauskas, Karolis Maisuradzė (lengvoji atletika), Matas Navickas ir Edvinas Vaškelis (paplūdimio tinklinis), Rūta Meilutytė (rinktinės kapitonė), Ugnė Mažutaitytė, Povilas Strazdas ir Paulius Grigaliūnas (plaukimas), Aurelija Tamašauskaitė ir Dovydas Vaivada (šiuolaikinė penkiakovė), Akvilė Paražinskaitė (tenisas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius