-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Depresiją ir alkoholizmą šalin stumiantis olimpinis čempionas nusitaikė į Paryžių

Olimpinis čempionas Adamas Peaty atskleidė, kad kovoja su demonais – plaukikas kenčia nuo alkoholizmo ir psichologinių problemų, tačiau tikina, kad stengsis sugrįžti į viršūnę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.
Adamas Peaty
Adamas Peaty / „Scanpix“ nuotr.

Trys olimpiniai aukso medaliai, aštuoni pasaulio čempiono titulai – A.Peaty yra sėkmingiausias šio amžiaus Didžiosios Britanijos plaukikas.

Sportininkas pripažįsta, kad „velnias ant peties“ dažnai jaučiasi, kuomet būti elitiniu plaukiku darosi sudėtinga.

„Neįtikėtinai sunku rasti balansą tarp buvimo elitinio lygio plaukiku, geru šeimos žmogumi ir visų kitų dalykų, kuriuos tau gali suteikti gyvenimas. Tai suryja 99 procentus tavo energijos, laiko ir atsidavimo“, – BBC laidoje kalbėjo sportininkas.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 2016-aisiais A.Peaty laimėjo 100 metrų krūtine rungtį. Tai buvo pirmas aukso medalis Didžiajai Britanijai, tad plaukikas iškart tapo nacionaliniu herojumi. Jis apgynė titulą Tokijuje, pridėjo dar vieną auksą estafetėje.

„Scanpix“ nuotr./Adamas Peaty
„Scanpix“ nuotr./Adamas Peaty

„Vienas geras mano draugas pasakė, kad aukso medalis yra šalčiausias dalykas, kurį kada nors nešiosi. Tai šalčiausias dalykas, nes tu galvoji, kad tai sutvarkys tavo gyvenimą. Bet taip nebus“, – dėstė plaukikas.

A.Peaty pripažino, kad depresija ir alkoholizmas atitraukė jį nuo vandens, nepadėjo ir trauma, sudėtingi santykiai su sūnaus motina.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Adamas Peaty
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Adamas Peaty

Šių metų balandį A.Peaty pasitraukė iš Britanijos čempionato, kad galėtų koncentruotis į savo psichologinę sveikatą.

„Esu pavargęs, nesu savimi, nesimėgauju sportu taip, kaip tą dariau anksčiau. Kai kurie tai gali vadinti perdegimu, tačiau žinau, kad per pastaruosius dvejus metus aš pats atsakymų neradau. Su pagalba dabar jau atrandu balansą savo gyvenime. Mūsų – atletų – smegenys veikia kiek kitaip. Mes visad vaikomės apdovanojimo“, – kalbėjo A.Peaty.

Jam buvo nustatytas aktyvumo ir dėmesio sutrikimas.

Manau, psichologiškai tampu viena geriausių savo versijų.

Plaukikas nepateko į 29 britų komandą, vyksiančią į pasaulio čempionatą Japonijoje liepą. Vis dėlto jo tikslas – olimpinės žaidynės.

„Manau, psichologiškai tampu viena geriausių savo versijų, nes nesislepiu, neslepiu tos smegenų dalies, kuri yra hiperaktyvi, – teigė sportininkas. – Nebūčiau čia, jei netikėčiau savo galimybėmis plaukti Paryžiuje. Turime nudirbti daug darbo, daug padaryti, treniruotis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius