Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionatas finišavo įspūdingai – pagerintas 15 metų gyvavęs pasaulio rekordas

Europos plaukimo čempionato pradžioje jis aplenkė Daną Rapšį, o pabaigoje pagerino pasaulio rekordą – airis Danielis Wiffenas tapo žvaigžde varžybose Rumunijoje.
Danielis Wiffenas
Danielis Wiffenas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Plaukimas

Otepenio 25 metrų baseine iš mažo miestelio kilęs informatikos studentas Danielis Wiffenas pagerino 800 laisvuoju stiliumi pasaulio rekordą.

Jau buvęs Europos rekodininku anksčiau, airis finale plaukė per 7 min. 20,46 sek ir nurėžė tris sekundes nuo Australijos plaukimo legendai Grantui Hackettui pastaruosius 15 metų priklausiusio rekordo.

„Tai beprotiška, – sakė D.Wiffenas. – Žmonės manęs klausinėjo, ar bandysiu pagerinti pasaulio rekordą, o aš stengiausi nuslėpti, kad esu pasiruošęs tai padaryti. Tiesą sakant, ryte jaučiausi siaubingai, tad buvo šaunu plaukti taip greitai, kai jaučiausi nekaip.

Tai sunkiausias varžybų periodas, kokį esu patyręs per 10 dienų. Aš nuplaukiau keturis kartus 1500 m varžybose, tris sykius 800 m ir du kartus 400 m – viską per 10 dienų, kurios baigėsi pasaulio rekordu, įrodžiusiu mano gerą sportinę formą.“

22 metų D.Wiffenas čempionato pradžioje laimėjo auksą 400 m laisvuoju stiliumi finale antradienį, kai toje rungtyje sidabrą iškovojo D.Rapšys.

„Scanpix“/AP nuotr./Danas Rapšys
„Scanpix“/AP nuotr./Danas Rapšys

Sekmadienį airis plaukdamas 800 m antroje vietoje likusį Davidą Aubry aplenkė net 10 sekundžių. Ukrainietis Myhailo Romančiukas liko trečias.

Informatiką studijuojantis D.Wiffenas tapo pirmuoju airiu, laimėjusiu auksą Europos čempionate 25 metrų baseine. Rumunijoje jis sužibo trimis aukso medaliais, nes laimėjo ir 1500 m varžybas, parodęs trečią rezultatą per šios rungties istoriją. Beje, šioje distancijoje plaukė ir jo brolis dvynys Nathanas, finišavęs aštuntas.

Vida Press nuotr./Nathanas Wiffenas ir Danielis Wiffenas
Vida Press nuotr./Nathanas Wiffenas ir Danielis Wiffenas

D.Wiffeno sėkme džiaugėsi ir Johnas Ruddas, buvęs Rūtos Meilutytės treneris.

„Pirmas pasaulio rekordas Airijos plaukimui yra sensacija, kažkas, apie ką visi svajojome, o Danielis tai išpildė puikiu stiliumi, – sakė J.Ruddas, vadovaujantis Airijos plaukimo rinktinei. – Tai ikoniška akimirka Airijos sporto istorijoje.

Vytauto Dranginio nuotr./Jonas Ruddas
Vytauto Dranginio nuotr./Jonas Ruddas

Pasaulio čempionatui vyksiant vasarį ir besirengianti Paryžiaus olimpinėms žaidynėms, didžioji mūsų komandos dalis treniravosi pilna jėga ir per varžybas Rumunijoje nesiilsėjo, kad pagautų sportinės formos piką. Tai mūsų rezultatus paverčia dar įspūdingesniais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius