-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į antrą finalą patekęs Giedrius Titenis: rezultatas puikus, tikslas – pasiektas

Šiek tiek surguliuojantis, tačiau laimingas. Antradienio vakarą Giedrius Titenis sau įteikė dar vieną dovaną Kazanėje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate. 26-erių metų anykštėnas pateko į antrą finalą ir rytoj dėl medalio kovos 50 m krūtine varžybose.
Giedrius Titenis
Giedrius Titenis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvio  reakcijos laikas, kaip jau tapo įprasta, buvo vienas prasčiausių, tačiau Giedrius puikiai atsigriebė distancijoje.

Finišą pasiekęs per 27,20 sek. G.Titenis pagerino jam pačiam priklausiusį Lietuvos rekordą ir tapo paskutiniuoju aštuntu laiminguoju, kuris prasibrovė į finalą. Įdomu, kad į pusfinalį lietuvis taip pat pateko paskutiniu šešioliktu rezultatu.

Prieš startus Tatarstano sostinėje lietuvis sakė, jog bus patenkintas, jei pavyks jam pagerinti savo asmeninius rezultatus visose distancijose, kuriose jis dalyvaus. Sau duotą pažadą Žilvino Ovsiuko auklėtinis vykdo su kaupu ir jau pasiekė Lietuvos rekordus tiek plaukdamas 50, tiek 100 m. Liko 200 m nuotolis.

Antradienio vakarą G.Titenio nepristabdė net tai, kad į startą jis stojo šiek tiek karščiuodamas. Po savo plaukimo sportininkas net nežiūrėjo antrojo pusfinalio ir pabendravęs su 15min.lt iš karto nuskubėjo į drabužinę. Džiugią žinią apie bilietą į finalą jis sužinojo tik tuomet.

„Startu tikrai esu patenkintas. Pasiekiau Lietuvos rekordą, tad reiškia, jog uždavinį įgyvendinau“, – iš karto po finišo 15min.lt kalbėjo sportininkas.

– Buvo lengviau plaukti nei ryte? – paklausėme G.Titenio.

– Jau anksčiau minėjau, kad man vakare varžytis patinka kur kas labiau. Visur čia gana šalta, šiek tiek esu peršalęs, pakimau, skauda gerklę, tačiau džiaugiuosi, kad tai nesutrukdė pasiekti labai gerą rezultatą.

– Plaukėte kraštiniame takelyje. Galbūt rezultatas galėjo būti dar geresnis, jei būtumėt varžęsis arčiau vidurio ir geriau matęs savo priešininkus?

– Net nežinau, plaukiant krūtine nėra bangų, tad takelio numeris tikrai nekliudo. Manau, kad rezultatas ir taip geras. 

– Jūsų reakcijos laikas buvo vienas prasčiausių. Reiškia dar yra šiek tiek neišnaudoto rezervo?

– Taip, mano reakcijos laikas paprastai nebūna ypatingai geras, todėl pagrindinė distancija yra 200 m. Šiame nuotolyje varžosi vyrai, kurie yra tikri sprinteriai, todėl konkuruoti su jais reakcija yra sunku. Visgi stengiuos atsigriebti distancijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius