-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazanė 2015. 2 dienos akcentai: japoniškos tradicijos, auksinis prancūzas ir atvira Rūta

Kazanėje vykstančio vandens sporto šakų planetos čempionato antrąją varžybų dieną užfiksuoti net trys pasaulio rekordai, o stipriausių Lietuvos sportininkų Rūtos Meilutytės ir Giedriaus Titenio nuotaikos po startų buvo skirtingos. Rūta prasibrovė į rytoj vyksiantį 100 m plaukimo krūtine finalą, tuo tarpu Giedrius tokios pačios rungties finale liko šeštas.
Rūta Meilutytė pasaulio plaukimo čempionate
Rūta Meilutytė pasaulio plaukimo čempionate / „Scanpix“ nuotr.

Tatarstano sostinėje viešintis 15min.lt žurnalistas pateikia ryškiausius antrosios varžybų dienos akcentus.

Paraiška. Pasaulio rekordas jau atrankoje! Jungtinių Valstijų atstovė Katie Ledecky Kazanėje toliau įrodinėja, jog yra viena geriausių šių dienų pasaulio plaukikių. Pirmąją varžybų dieną amerikietė laimėjo 400 m laisvu stiliumi varžybas, pasiekusi naują čempionatų rekordą. Po finišo sportininkė prisipažino, kad akimirką buvo pagalvojusi, jog pagerino sau pačiai priklausantį planetos rekordą. K.Ledecky noras išsipildė kitą rytą. Plaukdama 1500 m laisvu stiliumi, ji savo oponentėms nepaliko jokių vilčių ir finišavo pasaulio rekordu 15:27.71. Tiesa, antro aukso medalio sportininkei dar teks palaukti – šios rungties finalas numatytas antradienio vakarą.

Dublis. Antra varžybų diena – antras pasaulio rekordas. Štai tokia trajektorija Kazanės baseino taku skriejo Švedijos rinktinės lyderė Sarah Sjostrom. Plaukdama 100 m peteliške, skandinavė pasiuntė savo priešininkes į nokautą ir pagerino vos dieną išsilaikiusį jai pačiai priklausiusį planetos rekordą – 55.64 sek. „Dvi dienas pailsėsiu, atsigausiu ir toliau kibsiu į darbą“, – po triumfo kalbėjo švedė, kurią sirgaliai dar išvys plaukiant 50 ir100 m laisvu stiliumi bei 50 m peteliške.

„Scanpix“ nuotr./Sarah Sjostrom
„Scanpix“ nuotr./Sarah Sjostrom

Simpatijos. Neskaitant Rusijos sportininkų, Katinka Hosszu yra pelniusi turbūt daugiausiai vietos sirgalių simpatijų. Ošiant griausmingoms ovacijoms, nuoširdžioji vengrė verkė iš džiaugsmo. Plaukiant 200 m kompleksiniu stiliumi universaliajai sportininkei ne tik pavyko sumedžioti pirmą auksinį trofėjų, bet ir pataikyti į pasaulio rekordą (2:06.12), kuris gyvavo nuo 2009 m., kai sportininkai dar plaukė su poliuretano kostiumais.

„Scanpix“ nuotr./Katinka Hosszu
„Scanpix“ nuotr./Katinka Hosszu

Japoniški papročiai. Kanako Watanabe yra viena rimčiausių Rūtos Meilutytė konkurenčių 100 m krūtine rungtyje, tačiau ne mažiau universali plaukiant ir kitais būdais. Pirmadienį vakare japonė į baseiną šoko net du kartus. Be jau minėtos distancijos, ji plaukė ir 200 m kompleksiniu stiliumi. 100 m krūtine pusfinalyje jos rezultatas buvo penktas ir po finišo sportininkė blaškėsi mix zonoje, laukdama savo tautiečių žurnalistų klausimų. Pastarieji, suprasdami, jog K.Watanabe po mažiau nei valandos laukia kitas startas, pašnekinti jos neatėjo. Minutėlę palūkuriavus, plaukikė nuėjo ir … laimėjo sidabro medalį, nusileidus tik fenomenaliajai K.Hosszu.

„Scanpix“ nuotr./Kanako Watanabe
„Scanpix“ nuotr./Kanako Watanabe

Metamorfozės. Plaukimo pasaulis su nekantrumu laukia antradienio vakarą įvyksiančio 100 m krūtine finalo, kuriame rusai turi realų šansą laimėti pirmą aukso medalį. Julija Jefimova pralenkė R.Meilutytę atrankoje ir pusfinalyje, tačiau lietuvė dar nebuvo įjungus aukščiausios pavaros ir žada tai padaryti būtent finale. Nors bendraudama lietuviškai Rūta visuomet stengiasi išlikti korektiška ir dažniausiai mandagiai susilaiko nuo kritiškų komentarų apie savo pagrindinę konkurentę, kitų šalių žurnalistams sportininkė atvirai pasakė, ką mano apie J.Jefimovą ir jos diskvalifikaciją dėl dopingo. „Labai gerbiu ją kaip vieną stipriausių savo varžovių, tačiau nemanau, kad nuo tos dienos ji yra garbinga konkurentė“, – tiesiai šviesiai rėžė R.Meilutytė.

„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova
„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova

Kolekcininkas. Po dviejų dienų plaukimo varžybų medalių rikiuotėje pirmoje vietoje įsitvirtino du aukso apdovanojimus turinti Prancūzija. Pirmą dieną prancūzai laimėjo prestižinę estafetę 4 po 100 laisvu stiliumi, nušluostę nosį šeimininkams rusams, o pirmadienį antrą aukščiausios prabos apdovanojimą į savo taupyklę įsimetė Florentas Manaudou, triumfavęs 50 m peteliške rungtyje. Po vieną aukso apdovanojimą kol kas yra iškovoję Didžiosios Britanijos, Australijos, Vengrijos, Kinijos, JAV ir Švedijos sportininkai.

„Scanpix“ nuotr./Florentas Manaudou
„Scanpix“ nuotr./Florentas Manaudou

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius