-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 29 /14:32

Europos čempionate geriausiai startavo M.Griškonis bei M.Valčiukaitės ir D.Vištartaitės duetas

Penktadienio ryte Poznanėje (Lenkija) prasidėjo 2015 metų Europos irklavimo čempionato atrankos plaukimai. Senojo žemyno pirmenybėse dalyvauja 11 Lietuvos irkluotojų, kurie startuoja šešiose rungtyse. Tiesiai į pusfinalius pateko dvi lietuviškos įgulos – vienvietininkas Mindaugas Griškonis bei Donatos Vištartaitės ir Mildos Valčiukaitės duetas. Kiti irkluotojai kelią į finalą galės nusitiesti per paguodos startus.
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė / Augusto Didžgalvio nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Puikiai pasirodė vienvietininkė Lina Šaltytė, savo atrankos plaukime nusileidusi tik šveicarei Jeannine Gmelin. Vis dėlto, šioje rungtyje tik atrankos plaukimų nugalėtojos pateko tiesiai į finalą, o visos kitos sportininkės – į paguodos plaukimus.

L.Šaltytės geriausias rezultatas Europos čempionatuose – 7-oji vieta. Šeštadienį paguodos plaukime lietuvė turės šansą patekti tarp šešių stipriausių Europos irkluotojų.


Pauliaus Cuberos nuotr./Lietuvos keturvietės įgula
Pauliaus Cuberos nuotr./Lietuvos keturvietės įgula

Dominyko Jančionio, Rolando Maščinsko, Aurimo Adomavičiaus ir Vytauto Lapatiuko keturvietės įgula tiesiausiu keliu finalo nepasiekė. Atrankos plaukime lietuviai į priekį praleido dvi valtis ir varžysis paguodos plaukime jau šeštadienį.

M4x atrankos varžybos vyko du plaukimai, kuriuos laimėjusios įgulos iškart užsitikrino vietas A finale. Likusios 9 įgulos tai galės padaryti paguodos plaukime.

Lietuvos vyrai beveik 5 sek. atsiliko nuo labai pajėgios Rusijos įgulos, o antrąją vietą užėmusiems ukrainiečiams pralaimėjo tik pusantros sekundės.


Geriausią laiką savo rungtyje parodė vienvietininkas Mindaugas Griškonis, laimėjęs trečiąjį atrankos plaukimą – 6:57.64 min.

Gana lengvus varžovus atrankoje gavęs triskart Europos čempionas pirmavo nuo pat pirmojo distancijos metro. Kituose plaukimuose laimėjo pasaulio čempionas čekas Ondrejus Synekas (7:06.60), belgas Hannesas Obreno (7:02.02) ir kroatas Damiras Martinas (6:58.89).


Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Milda Valčiukaitė ir
Donata Vištartaitė

Tiesiausiu keliu į pusfinalį pateko merginų dvivietė. Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė antrajame atrankos plaukime nepaliko jokių šansų savo varžovėms, finišavo per 6:51.34 min. Artimiausios varžovės aplenktos beveik 8 sek.

Nuo starto iki finišo pirmoje vietoje buvusi Lietuvos įgula penktadienį jau nebestartuos – šeštadienį merginų laukia pusfinalis.

Puikų laiką kitame atrankos plaukime parodė Europos čempionių titulą ginančios lenkės, Magdalena Fularczyk ir Natalia Madaj (6:49.73).


Pauliaus Cuberos nuotr./M2x įgula – Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis su treneriu Mykolu Masilioniu (viduryje)
Pauliaus Cuberos nuotr./M2x įgula – Martynas Džiaugys
ir Žygimantas Gališanskis su treneriu Mykolu Masilioniu (viduryje)

Naujoji Lietuvos dvivietė įgula – Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis – savo atrankos plaukime finišavo trečioje vietoje ir taip pat varžysis paguodos plaukime. M2x varžybų atrankoje tiesiai į pusfinalį patenka po dvi įgulas, o likusieji dar kartą surems irklus vakare.

Lietuvius (6:28.73) aplenkė Prancūzijos įgula bei vieni pagrindinių varžybų favoritų vokiečiai. Jų įguloje – Vokietijos gyva irklavimo legenda Marcelis Hackeris, daugkartinis Europos ir pasaulio čempionas.


Pauliaus Cuberos nuotr./Sonatos Petrikaitės finišas
Pauliaus Cuberos nuotr./Sonatos Petrikaitės finišas

Pirmoji į startą stojusi lietuvė – 19-metė pirmenybių debiutantė Sonata Petrikaitė. Lengvo svorio vienviečių varžybų pirmajame atrankos plaukime lietuvė finišavo 4-oje vietoje (7:58.46), nuo lyderės 2011 m. pasaulio čempionės britės Imogen Walsh atsilikusi 18 sek. (7:40.35).

S.Petrikaitė po finišo buvo savimi patenkinta ir žadėjo atsigriebti vakare vyksiančiuose paguodos plaukimuose. Į pusfinalį iš kiekvieno iš trijų atrankos plaukimų pateko po 3 sportininkes, paguodos plaukime paaiškės dar 3 pusfinalio dalyvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius