-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Phelpsas apie J.Jefimovos varžymąsi Rio: „Tokie atvejai daužo širdį“

Geriausias visų laikų plaukikas Michaelas Phelpsas kalbėjo prieš JAV atstovų rūmus apie dopingo problemą sporte. 31-erių sportininkas buvo paklaustas ir apie rusės Julijos Jefimovos dalyvavimą Rio olimpinėse žaidynėse.
Michaelas Phelpsas toliau kuria istoriją
Michaelas Phelpsas toliau kuria istoriją / „Scanpix“ nuotr.

JAV valdžia yra viena didžiųjų tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) finansuotojų, o atstovų rūmai žada tą paramą padidinti. M.Phelpsas teigė palaikantis griežtą kovą su dopingu.

„Nemanau, kad kada nors buvo taip, kad tarptautinėse varžybose visi mano varžovai būtų švarūs.

Per visą karjerą ne kartą įtariau, kad kai kurie plaukikai yra susitepę dopingu, ne kartą tie mano įtarimai pasitvirtino“, – kalbėjo M.Phelpsas.

Karjerą baigęs 23 kartus olimpinis čempionas buvo paklaustas ir apie Rio žaidynėse dalyvavusios Julijos Jefimovos atvejį. Rusė į varžybas grįžo net po dviejų baudų už dopingą.

„Tokie atvejai man drasko širdį, nesuprantu to“, – teigė M.Pheplsas.

JAV antidopingo agentūros vykdomasis direktorius Travisas Tygartas, irgi kalbėjo prieš atstovų rūmus. Jis teigė, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC), leisdamasis Rio varžytis Rusijos sportininkams, nuvylė švarius atletus.

„Mažiausiai dvi olimpinės žaidynės buvo gadinamos korupcijos ir sporto. Rugpjūtį Rio žaidynėse tai vyko vėl, kai rusų atletams leista varžytis, nesiėmus tinkamos antidopingo prevencijos.

Nepaisant krūvos įkalčių ir aiškaus antidopingo pareigūnų bei švarių atletų visame pasaulyje prieštaravimo, IOC nusprendė priimti Rusiją į olimpines žaidynes“, – teigė T.Tygartas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius