-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 04 /17:01

Nenugalimas Henrikas Žustautas eilinį kartą įveikė Jevgenijų Šukliną

Šeštadienį Trakuose vyksta Lietuvos baidarių ir kanojų čempionatas, kuriame kovojama dėl teisės varžytis rugpjūčio 19-23 dienomis Milane vyksiančiame pasaulio čempionate. Didžiausią intrigą šalies pirmenybėse kėlė vienviečių kanojų 200 m rungtis, kurioje susigrūmė olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas bei Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas.
Henrikas Žustautas
Henrikas Žustautas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Eilinį kartą šį sezoną pranašesnis buvo H.Žustautas, distanciją įveikęs per 37,789 sek. J.Šuklinas finišavo per 38,368 sek., o trečią vietą užėmęs Vadimas Korobovas – 38,789 sek. 20-metis H.Žustautas olimpinį vicečempioną lenkė ir Lietuvos taurės varžybose bei pasaulio taurės etape Vokietijoje.

„Konkurencija labai motyvuoja. Jei aplenki Jevgenijų, gali važiuoti kovoti dėl pirmos vietos ir pasaulio čempionate, ir olimpiadoje, – po finišo sakė H.Žustautas. – Auga dar vienas stiprus kanojininkas Vadimas Korobovas, atrankoje aplenkęs Jevgenijų. Ir jis galėtų būti finale (pasaulio čempionato – 15min.lt), gal ir iškovotų aukštą vietą.“

Pasaulio čempionate šioje rungtyje galės varžytis tik vienas Lietuvos sportininkas, tad į Milaną vyks H.Žustautas. Teisę dalyvauti kitų metų olimpinėse žaidynėse iškovos septyni geriausiai pasaulio čempionate pasirodę sportininkai. Tiesa, kelialapis atiteks ne konkrečiam sportininkui, o šaliai, todėl tiek J.Šuklinas, tiek V.Korobovas svajonės nuvykti į Rio de Žaneirą dar nelaidoja.

„Dabar reikės galvoti, ar tęsti sezoną ir rinktis neolimpinę rungtį, ar patausoti sveikatą. Džiugu del Henriko, jog šiemet jis stiprus. Svarbu, jog jam pavyktų iškovoti olimpinį kelialapį, nes toks pagrindinis šio sezono tikslas, o žiemą vėl ruošimės kartu“, – teigė J.Šuklinas.

Sportininkas tikino, jog parodytu laiku yra patenkintas ir su tokiu rezultatu pasaulio čempionate varžytųsi dėl medalio.

„Laikas tikrai kosminis, su tokiu galima pelnyti pasaulio čempionato auksą. Šiemet patobulėjau, irkluoju greičiau nei pernai, bet Henrikas dar stipresnis. Tai padeda ir man tobulėti. Manau, jog jis pasaulio čempionate būtų pirmas, o aš antras. Kas laimės kitąmet Lietuvos čempionate, tas važiuos į olimpiadą medalio“, – tikino kanojininkas.

Dar vieną aukso medalį H.Žustautas laimėjo keturviečių kanojų irklavime, o dviviečių irklavime – sidabrą. Pergales iškovojo ir šių Europos čempionato prizininkai – Ignas Navakauskas bei Aurimo Lanko ir Edvino Ramanausko dvivietė.

Lietuvos čempionu tapusio H.Žustauto iki pasaulio čempionato lauks ir planetos jaunimo pirmenybės Portugalijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius