Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukikė Rūta Meilutytė: šių metų tikslus įvykdžiau su kaupu

2011 metais 14-metės plaukikės Rūtos Meilutytės pavardė Lietuvos žiniasklaidoje buvo linksniuojama ne rečiau nei garsiausių Lietuvos sportininkų.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Trijų Europos jaunimo olimpinio festivalio medalių savininkė milžiniško dėmesio sulaukdavo dėl neįtikėtinais tempais traiškytų šalies rekordų.

Šiuo metu R.Meilutytei priklauso net penki individualių rungčių Lietuvos moterų rekordai (50 m ilgio baseine).

Tuo tarpu spalio pabaigoje Vokietijos sostinėje Berlyne vykusiose pasaulio plaukimo taurės varžybose trumpame (25 m ilgio) baseine R.Meilutytė įvairaus amžiaus šalies rekordus gerino net 14 kartų.

Sportininkė 15min.lt teigė, jog džiaugiasi sėkmingiausiu sezonu savo karjeroje, tačiau šių metų rezultatų pernelyg nesureikšmina.

Dabar, pasak R.Meilutytės, svarbiausia treniruotis ir pasiruošti kitų metų startams, tarp kurių – ir debiutas olimpinėse žaidynėse.

„Varžyboms Berlyne specialiai nesiruošėme, todėl rezultatai buvo geresni nei tikėjomės. Šiuo metu svarbiausia yra treniruotės, o pagrindinės varžybos vyks tik kitais metais, taip kad jokių rezultatų šiuo metu nesitikiu. Bet jeigu rezultatai gerėja varžyboms nesiruošiant, manau, tai geras ženklas“, – šypsojosi plaukikė.

„Šie metai buvo geriausi mano karjeroje. Viską, ką planavau, įvykdžiau, netgi su kaupu. Žinoma, kažko panašaus ir tikėjomės, bet vistiek rezultatai pranoko lūkesčius“, – pridūrė R.Meilutytė, antrus metus gyvenanti ir besitreniruojanti Anglijoje.

Sportininkė pripažįsta, kad 2011-ųjų sėkmė padidino visų viltis, susijusias su ja, bet tikina, kad tai nėra psichologinė našta.

„Be abejo, atsakomybė dabar didesnė, bet tai nėra jokia psichologinė našta. Kad ir kas nutiktų, žinau, kad su manimi yra mano šeima ir draugai, kurie mane visuomet palaikys“, – teigė R.Meilutytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius