Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Milevičius: kokių netikėtumų prieš finišą gali pateikti varžovai

Rokas Milevičius Lietuvoje jau tampa buriavimo entuziastų ikona. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje regatoje aplink pasaulį „Volvo Ocean Race“ dalyvaujantis lietuvis džiugina puikiais rezultatais. Komanda „Team Brunel“ po 7 etapų užima 3-ią vietą ir kovos dėl aukštesnės pozicijos. O Rokas Milevičius tapo tvirtu „Team Brunel“ ramsčiu.

Kaune minint Lietuvos buriuotojų sąjungos (LBS) 80-ies metų sukaktį, šventėje lankėsi ir iškiliausi Lietuvos buriuotojai – olimpietė Gintarė Volungevičiūtė – Scheidt bei Rokas Milevičius, gavęs specialų leidimą atvykti į Lietuvą iš Lisabonos (priešpaskutinė tarpinė „Volvo Ocean Race“ stotelė). Gintarė sakė kovosianti dėl galimybės atstovauti Lietuvai Rio de Žaneiro olimpiadoje. O Rokas Milevičius neatsigynė klausimų apie pasirodymą vandenynų Dakaru vadinamoje „Volvo Ocean Race“ regatoje.

Du trumpi etapai, kuriuose gali būti netikėtumų

Po pergalės 7-ajame etape Lisabonoje, „Team Brunel“ bendroje regatos įskaitoje užima trečią vietą.

Pasak Roko, likę du etapai (finišas Švedijoje birželio 22 d.) – labai trumpi, todėl lyderių trejetuko kortas gali sumaišyti ir moterų komanda SCA, puikiai buriuojanti trumpose distancijose, ir po avarijos į lenktynes grįžtanti „Team Westas Wind“ – su naujomis burėmis ir jachta, be to gerai pailsėjusi ir išstudijavusi varžovų taktiką. 

Pasak Roko Milevičiaus, po nesėkmės Brazilijoje („Team Brunel“ dviejuose etapuose liko priešpaskutinė, penkta), rėmėjai komandos vadovybei darė spaudimą kažką keisti. O ir patys komandos draugai nebuvo optimistai – geriausiu atveju galvojo kovoti tik dėl antros vietos.

Konkurencija yra nežmoniška, niekas tokios nesitikėjo. Pirmos vietos yra vertos 3-4 jachtos. 

Todėl Roko gerbėjams buvo neramu. Kiekvieną kartą išgirdę apie keičiamą įgulos narį, pagalvodavo – kad tik ne Rokas...

„Iki šiol buvę pokyčiai komandoje susiję daugiau su traumomis. Ir nors rėmėjai po kelių nesėkmių spaudė imtis pokyčių, kapitonas Bouwe Bekkingas laikėsi savo plano“, – apie įtampą po nesėkmių atvirauja Rokas.

Todėl apie viltį atkovoti 6 taškus ir tapti nugalėtojais lietuvis kalba atsargiai: „Konkurencija yra nežmoniška, niekas tokios nesitikėjo. Pirmos vietos yra vertos 3-4 jachtos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius