Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trenerį pristačiusi Rūta Meilutytė: „Galimybės vykti į užsienį nebeviliojo“

Po pusmečio sprendimų paieškų Rūta Meilutytė paskelbė savo ateities planus. Kauno savivaldybės mero kabinete olimpinė plaukimo čempionė trečiadienį pristatė trenerį Paulių Andrijauską ir patvirtino žinią, jog sportinę karjerą ji tęs Kaune.
Paulius Andrijauskas ir Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Prieiti prie šio sprendimo turėjau daug laiko, federacija suteikė man daug pasirinkimo, daug variantų, bet pradėjusi treniruotis Kaune nusprendžiau, kad noriu būti šiame mieste, kuriame užaugau, – sakė R.Meilutytė. – Todėl galimybės vykti į užsienį nebeviliojo.

VIDEO: R.Meilutytė: „Jaučiuosi laiminga ne tik kaip plaukikė, bet ir kaip žmogus“

Sąlygos Girstučio baseine nuostabios. Pradėję dirbti su Pauliumi mes tapome gera komanda. Iš pradžių negalvojau dirbti ilgai kartu, bet mes puikiai susidirbome ir norime tęsti darbą.

Be to, jaučiu žmonių palaikymą. Čia jaučiuosi laiminga ne tik kaip plaukikė, bet ir kaip žmogus“.

Aliaus Koroliovo nuotr./Rūta Meilutytė
Aliaus Koroliovo nuotr./Rūta Meilutytė

19-metė plaukikė buvo atitolusi nuo plaukimo po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kur pernai rugpjūtį užėmė septintą vietą 100 m krūtine finale.

Po kelionių su broliais po Pietų Ameriką, Europą ir Lietuvą ji į varžybas grįžo tik gruodį per Lietuvos čempionatą.

Šį sezoną R.Meilutytė startavo du kartus: gruodį Anykščiuose ir sausį Belgijoje.

Anykščiuose savo mėgstamą rungtį – 100 m krūtine – trumpajame 25 metrų baseine plaukikė įveikė per 1 min. 5,2 sek., o Belgijoje 50 metrų baseine – per 1 min. 7,03 sek., taip įvykdžiusi pasaulio čempionato normatyvą.

Pradėję dirbti su Pauliumi mes tapome gera komanda.

Per varžybas Lietuvoje ir Belgijoje, o taip pat ir dvi ilgas treniruočių stovyklas Ispanijoje R.Meilutytę lydėjo treneris P.Andrijauskas.

„Rūta septynerius metus praleido Plimute, ji pasiilgusi namų, – sakė P.Andrijauskas. – Nebūčiau pasiryžęs treniruoti tokio lygio sportininkę, jei nebūčiau matęs, kad ji nori ir gali pasiekti gerų rezultatų. Jos motyvacija labai aukšta. Tai palengvina mano darbą“.

Aliaus Koroliovo nuotr./Paulius Andrijauskas
Aliaus Koroliovo nuotr./Paulius Andrijauskas

Dirbti su 32 metų treneriu R.Meilutytė, kuriai kitą mėnesį sueis 20 metų, apsisprendė ne iš karto.

„Pernai buvome sutarę dėl Rūtos galimybės keliauti į JAV, apžiūrėti kelis universitetus, įvertinti kultūrinę aplinką, – dėstė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis. – Ji nebuvo plaukusi ilgai ir iš pradžių nutarėme jai leisti įgyti sportinę formą Girstučio baseine, kur jai laikinai turėjo padėti Paulius Andrijauskas.

Procesas užsitęsė, bet vasarį norėjome atsakymo, kur Rūta rengsis toliau. Federacija stengėsi užtikrinti visas galimybes, daug plaukimo specialistų, ekspertų tikrai norėjo matyti tokio kalibro sportininkę savo gretose“.

Likus iki Tokijo olimpinių žaidynių pusketvirtų metų arba 1254 dienoms, R.Meilutytė paskelbė apie savo sprendimą viešai.

Trečiadienį Kaune ji atskleidė, jog tolesnių karjeros krypčių pasirinkimas buvo platus.

„Turėjau porą variantų JAV, taip pat Australijoje. Europoje irgi, ta pati Didžioji Britanija nebuvo atmesta. Turėjau didelį pasirinkimą, – teigė R.Meilutytė. – Negaliu nieko pažadėti, bet tikiuosi, jog pokyčių nebus, kol kas Kaune jaučiuosi stabiliai“.

E.Vaitkaitis pridūrė, jog sprendimas likti Kaune nereiškia, jog R.Meilutytė gimtajame mieste bus dvylika mėnesių. Yra planuojamos treniruočių stovyklos užsienyje, tarp jų ir JAV.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Spaudos konferencija su Rūta Meilutyte
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Spaudos konferencija su Rūta Meilutyte

Žinoma, pamatai bus liejami Kaune. Nuo dvylikos metų iki Rio olimpinių žaidynių Plimute (Anglija) gyvenusi R.Meilutytė teigė, jog čia jos neturėtų slėgti tautiečių dėmesys.

„Kaune Girstučio baseine sulaukiu daug gerų žodžių ir dėmesys neužgožia manęs. Žmonės mato, kad ateinu dirbti, ir man netrukdo. Man jų palaikymas tai suteikia daugiau motyvacijos dirbti“, – sakė R.Meilutytė.

Ji dar kartą pabrėžė, jog naujasis treneris pateisina jos lūkesčius, o olimpinė čempionė tikrai turi su kuo palyginti specialistą.

„Mes tik pradėjome dirbti, konkrečiai daug negaliu pasakyti, bet tai, ko aš ieškau kaip profesionali sportininkė, man Paulius suteikia. Mūsų kaip trenerio ir sportininko santykiai puikiai sutampa. Manau, kad jis labai geras treneris, manau, kad mes dirbsime kartu gerai“, – sakė R.Meilutytė.

Rūtos niekada nereikia raginti, ji nori dirbti, tai jai patinka. Tikiuosi, kad taip ir bus.

P.Andrijauskas teigė, jog pasirengęs suteikti permainų Londono olimpinės čempionės treniruočių sistemoje.

„Baseine plaukikas neturėtų jausti kančios ar vargo. Sportininkas turi būti užsidegęs, o plaukimas jam turi būti įdomus. Ir treneriui reikia ne vien parašyti lapelį su nurodymais, kaip laukti 7-8 km per dieną, – kalbėjo P.Andrijauskas. – Rūtos niekada nereikia raginti, ji nori dirbti, tai jai patinka. Tikiuosi, kad taip ir bus.

Kai kurios plaukimo technikos detalės jau keičiamos. Anglijoje ji buvo didelėje komandoje, gal jai trūko dėmesio. Dabar bandome gerinti techniką, ne tik plaukimo krūtine, bet ir kitais plaukimo būdais“.

Anot P.Andrijausko, svarbiausias šių metų R.Meilutytės startas bus pasaulio plaukimo čempionatas liepos pabaigoje Vengrijoje.

Be to, geriausia Lietuvos plaukikė varžysis devyniose pasaulio taurės etapuose, o metus baigs Europos čempionatu trumpajame baseine Danijoje.

Rugsėjį R.Meilutytė planuoja pradėti studijas Lietuvoje, bet universiteto ir specialybės dar nėra pasirinkusi.

„Esu pabaigusi koledžą Plimute, šiuo metu svarstau porą specialybių, jos netiesiogiai susijusios su sportu, – sakė plaukikė. – Bet dar nesu apsisprendusi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius