-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo galimybių neparodžiusi Rūta Meilutytė siekia dar vieno čempionato medalio

Olimpinė čempionė ir pasaulio rekordininkė Rūta Meilutytė pareiškė pretenzijas į dar vieną pasaulio plaukimo čempionato trumpajame take medalį. Kataro sostinėje Dohoje vykstančiose pirmenybėse ketvirtadienį R.Meilutytė plaukė 100 m kompleksiniu būdu kvalifikacijoje ir pateko į varžybų pusfinalį.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / ltuswimming.lt nuotr.

R.Meilutytė 100 m plaukimo kompleksiniu būdu atrankoje distanciją įveikė per 59,27 sek. ir, kaip tikėtasi, prasimušė į pusfinalį. Savo plaukime R.Meilutytė buvo antra. Tarp visų atrankos varžybų dalyvių lietuvės rezultatas buvo 7-tas.

„Viskas gerai, tai parengiamieji plaukimai. Jaučiuosi puikiai, tad savo galimybių šioje distancijoje dar neparodžiau”, – po plaukimo sakė 17-metė šalies plaukimo žvaigždė.

Greičiausiai plaukė vengrė Katinka Hosszu, ji pagerino jai pačiai priklausiusį pasaulio čempionatų rekordą – 56,99 sek.

Į pusfinalį pateko 16 greičiausiai plaukusių sportininkių.

Tai jau trečiasis lietuvės pasirodymas čempionate: R.Meilutytė startavo 50 m plaukimo krūtine nuotolyje, įveikė kvalifikaciją, o pusfinalyje pasiekė naują asmeninį bei Lietuvos ir Europos rekordą. Jai iki pasaulio rekordo pritrūko vos vienos šimtosios sekundės.

100 m kompleksiniu būdu pusfinalis vyks šį vakarą. Prieš jį R. Meilutytė dar plauks 50 m krūtine rungties finale.

Pasaulio plaukimo čempionate Dohoje ketvirtadienį 50 m laisvuoju stiliumi rungties atrankos varžybose dalyvavo du Lietuvos atstovai, tačiau jie plaukė nesėkmingai ir toliau nedalyvaus varžybose dėl medalių dalybų

Mindaugas Sadauskas 50 m distanciją įveikė per 22,06 sek. ir bendroje įskaitoje liko 34-tas. Kitas atstovo – Tado Duškino laikas buvo 22,49 sek. Jis užėmė 52 vietą.

 

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius