-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistringas lietuvių tango įaudrino Kauną: „Išliejome visą savo energiją“

25-erių Deividas Kizala ir penkiais metais jaunesnė Paulina Ramanauskaitė šeštadienio vakarą vieni pirmųjų pradėjo labiausiai laukiamą Kaune vykstančio Europos dailiojo čiuožimo čempionato programą. Gimtajame mieste kauniečių žaismingai atliktas laisvasis šokis buvo puiki preliudija į vakaro kulminaciją, kur dėl medalių kovos ir stipriausia Lietuvos šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.

Išvakarėse vykusiose ritminio šokio varžybose P.Ramanauskaitė ir D.Kizala užėmė dvidešimtą vietą ir paskutiniu bilietu prasmuko į finalą.

Šeštadienį ant ledo lietuviai pasirodė treti, po britų ir ukrainiečių.

Už savo laisvąją programą mūsiškiai gavo 94,09, o bendroje įskaitoje surinko 154,85 balo, kas leido aplenkti keturis varžovus ir mažiausiai viena pozicija pagerint praėjusio Europos čempionato pasiekimą, kai lietuviai liko septyniolikti.

Geriausią sezono ir karjeros rezultatą – 156,91 – jie užfiksavo prieš mėnesį Zagrebe vykusiose „Golden Spin“ varžybose. Tuomet rekordinis buvo ir poros laisvasis šokis – 94,57.

„Buvo vienas ne visai sklandus epizodas, bet puikiai sureagavome, iš karto vėl pagavome ritmą, išliejome visą savo energiją ir gerai užbaigėme programą“, – po pasirodymo džiaugėsi P.Ramanauskaitė.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulinos Ramanauskaitės ir Deivido Kizalos pasirodymas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulinos Ramanauskaitės ir Deivido Kizalos pasirodymas

Čiuožėjai neslėpė, jog išvydus sausakimšas „Žalgirio“ arenos tribūnas jaudulio buvo daug, bet jį sutvardyti sekėsi gana gerai.

„Išėjus daryti apšilimą ir pamatyti tiek palaikančių žiūrovų buvo tikrai neįprasta, bet pračiuožėme gana ramiai“, – vertino Deividas.

„Įprastai varžybų metu nesijaudinu visai, bet šį kartą viskas buvo kitaip. Jaudulio šiandien buvo netgi daugiau nei vakar per ritminį šokį. Pamačius tas pilnas tribūnas teko sau pasakyti: ramiai, juk tai darei šimtą kartų“, – šypsojosi Paulina.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulinos Ramanauskaitės ir Deivido Kizalos pasirodymas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulinos Ramanauskaitės ir Deivido Kizalos pasirodymas

Buvusių olimpiečių Saros Hurtado ir Kirilo Chaliavino treniruojama pora šiemet iš Suomijos treniruotis persikėlė į Madridą ir laisvąją programą atliko pagal Los Andžele susibūrusio MLNGA CLUB muzikos projekto „En Contra“ bei Argentinos tango genijaus Astoro Piazzollos „Duo de Amor“ kūrinių kompoziciją.

Temperamentinga Paulina ir išlaikytas Deividas šiai tango interpretacijai tinka kone idealiai.

„Labai džiaugiuosi, kad mūsų publika pagaliau šį tango pamatė. Mano tai yra pati mėgstamiausia programa ir labai smagu, kad būtent šiemet čempionatas įvyko Kaune“, – šypsojosi šokėja.

„Apie tango mes galvojome labai ilgai. Atrodo, kad mums pavyko gerai“, – antrino D.Kizala.

VIDEO: P.Ramanauskaitės ir D.Kizalos mintys po laisvosios programos

Čiuožėjai viliasi, kad sėkmingas Europos čempionato finišas pridės dar daugiau motyvacijos ne tik patiems sportininkams, bet ir šiai sporto šakai neabejingiems tautiečiams.

„Šis pasirodymas suteikia daug motyvacijos. Tikiuosi, kad visi tie žmonės, kurią šią savaitę atėjo mūsų palaikyti, ir toliau seks šią sporto šaką, galbūt jaunoji karta ateis čiuožti. Mums asmeniškai tai irgi didžiulė motyvacija, savotiškas spyris siekti ir treniruotis dar daugiau. Tai ir darysime“, – kalbėjo P.Ramanauskaitė.

Pora kartu šoka nuo 2019-ųjų ir dalyvavo antrame Europos čempionate. Pernai Suomijos mieste Espe vykusiose pirmenybėse lietuviai užėmė 17-ąją poziciją.

Tiesa, svarbiausią karjeros startą kauniečiai turėjo dar metais anksčiau, kai 2022-aisiais atstovavo Lietuvai Pekino olimpinėse žaidynėse. Šią vietą šaliai iškovojo S.Ambrulevičius ir amerikietė A.Reed, bet šalies prezidentas Gitanas Nausėda dusyk atsisakė JAV atstovei suteikti Lietuvos pilietybę ir šansas atsivėrė antrai pagal pajėgumą mūsų porai.

Olimpinėsė žaidynėse D.Kizala ir P.Ramanauskaitė užėmė 23-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius