-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bronzinę katarsio dozę padovanoję Allison ir Saulius: „Tai – svajonės išsipildymas“

Tai buvo užrašyta žvaigždėse – šeštadienio vakarą visai šaliai svarbią sausio 13-ąją pajėgiausia Lietuvos šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius padovanojo aštuoniolika metų lauktą Europos čempionato medalį. Kaune pirmą kartą vykusios žemyno pirmenybės baigėsi bronziniu meistriškumo ir laisvės akordu.

S.Ambrulevičius ir A.Reed sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje savo laisvąją programą atliko pagal Son Lux kūrinį „Enough of Our Machines“ bei kvietė tautiečius susimąstyti apie mūsų gyvenimus užvaldžiusias technologijas.

Šokio metu lietuviai talentingai siuntė žinią apie žmogiškojo ryšio bei gyvų prisilietimų trūkumą, kuris ypač ryškus dabartinėje visuomenėje, kai didžioji dalis bendravimo vyksta per telefonus ar socialinius tinklus.

Jei lyriška ir meditatyvi šokio pradžia žadino susikaupimą, tai gerokai veržlesnis ir trankesnis kompozicijos finalas pagal Tokio Myerso kūrinį „Children“ kaip reikiant įsiūbavo ir užkūrė Kauno publiką.

4:07 min. trukęs pasirodymas buvo nuostabus. Judesius į figūras šokėjai vieną po kito dėliojo meistriškai ir tiksliai, tarsi parfumeris komponuotų medžiagas brangiems kvepalams. Plačiai išplitęs aštrus sėkmės kvapas užbūrė visus.

Rekordinė Lietuvos dailiajam čiuožimui minia stojo iš savo vietų bei prausė numylėtinius dar neregėtame pliušinių žaislų lietuje.

Švieslentėje užsidegę skaičiai – 203,37 – tribūnose sukėlė naują euforijos bangą.

Po jų paaiškėjo, kad A.Reed ir S.Ambrulevičiaus pasirodymas įvertintas geriau nei bet kurios kitos jau pasirodžiusios poros. Tai buvo sezono geriausias rezultatas.

Kartu tai reiškė, kad aštuoniolika metų trukęs laukimas baigėsi – Kaune Lietuva vėl iškovojo Europos čempionato medalį.

Sykiu tai buvo ir dar viena nebyli, bet labai iškalbinga žinutė šalies prezidentui Gitanui Nausėdai, du kartus jau atsisakiusiam suteikti Lietuvos pilietybę A.Reed. Šeštadienio triumfas aiškiai parodė, kad geriausias šalies dailiojo čiuožimo pora jau kalba ne tik žodžiais, bet ir titulais.

„Tai buvo fantastika. Ačiū labai visiems, kurie atėjo ir taip nuostabiai mus palaikė. Jaučiausi kaip krepšinio rungtynėse. Pats jaučiausi tarsi koks Sabonis. Buvo žiauriai žiauriai smagu. Septyneri metai šokimo kartu, po dvidešimt – atskirai. Pagaliau darbas atsipirko ir dėl to džiaugiamės labai nuoširdžiai“, – iš karto po istorinio pasirodymo kalbėjo S.Ambrulevičius.

„Labai ačiū visiems, – lietuviškai ištarė A.Reed. – Sunku rasti žodžių. Sunku apibūdinti, ką tai mums reiškia. Tai yra nuostabu.“

Iki šiol aukščiausią rezultatą laisvojoje programoje Lietuvos pora buvo pasiekusi praėjusių metų kovą Saitamoje vykusiame pasaulio čempionate, kai surinko 120,50 balų. Dabar jie kilstelėjo rezultatą iki 122,64.

Ankstesnis bendras A.Reed ir S.Ambrulevičiaus karjeros rekordas – 200,11 – buvo užfiksuotas praėjusį gruodį Zagrebe vykusiose „Golden Spin“ varžybose.

200 balų ribą pora peržengė tik antrą kartą karjeroje.

„Tai tarsi svajonės išsipildymas. Po tiek daug metų čiuožimo ir darbo kartu. Palikti areną Kaune su tokiu pasiekimu šiandien buvo nuostabu. Tai reiškia visą pasaulį. Įdedame sielas ir širdis. Labai malonu, kad tai, ką padarėme, padarėme čia, Kaune. Ypač malonu, kad tai nutiko dar ir tokią istorinę Lietuvai dieną. Tai mums reiškia beprotiškai daug“, – kalbėjo A.Reed.

„Ši diena yra ypatinga kiekvienam lietuviui. Mes tiesiog norėjome džiaugtis su visais. „Eurosport“ televizijai priminiau, kad lietuviai sunkiai kovojo už savo laisvę. Norėjosi ir mums pakovoti už savo šalį, už čiuožimą ir padovanoti šią šventę“, – teigė S.Ambrulevičius.

Paklaustas, ar užbaigę pasirodymą jau jautė, kad medalis yra kišenėje, čiuožėjai šypsojosi.

„Nejautėme bus medalis, ar ne, bet paskutinis elementas buvo su tokia didžiule publikos ovacija. Didžiulis džiaugsmas, tad gyvenome ta akimirka“, – teigė Saulius.

VIDEO: A.Reed ir S.Ambrulevičiaus komentaras po bronzinio pasirodymo

Po lietuvių savo pasirodymus atlikę italai Charlene Guignard su Marco Fabbri (214,38) bei britai Lilah Fear su Lewisu Gibsonu (210,82) patvirtino favoritų statusą ir iškovojo pirmąsias dvi vietas (italai - auksą, o britai - sidabrą), bet tai jau mažai rūpėjo istorinę bronzą ant Kauno ledo šeimininkams padovanojusiems A.Reed ir S.Ambrulevičiui.

„Į kiekvieną pasirodymą sudedame visą save. Į šias varžybas važiavome stipriai ruošdamiesi, aukojome daug, norėjome parodyti save, savo charakterį ir kartu džiaugtis su visais. Tai ir padarėme. Rezultatas kalba pats už save“, – teigė S.Ambrulevičius.

31-erių kaunietis ir dviem metais jaunesnė jo partnerė iš Mičigano kartu šoka nuo 2017-ųjų.

Kanadiečių Marie-France Dubreuil, Patrice‘o Lauzono ir prancūzo Romaino Haguenauer treniruojama pora pernai Suomijos Espo mieste vykusiame Europos čempionate užėmė ketvirtą vietą.

Šiemet padedami namų sienų S.Ambrulevičiaus ir A.Reed galiausiai įgyvendino savo svajonę.

A.Reed ir S.Ambrulevičiaus poros rezultatai Europos čempionatuose
2019 Belarus Minskas 13 vieta
2020 Austria Gracas 11 vieta
2021 Croatia Zagrebas Nevyko dėl COVID-19 pandemijos
2022 Estonia Tallinas 8 vieta
2023 Finland Espas 4 vieta
2024 Kaunas 3 vieta

Iki šiol per nuo 1891-ųjų trunkančią Europos čempionatų istoriją Lietuva buvo iškovojusi tik du bronzos medalius. Tai pavyko Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko porai. Pirmą kartą šokėjai tai padarė 2000-aisiais Vienoje, po to – 2006-aisiais Lione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius