Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Darius Kasparaitis nusigręžė nuo Lietuvos ledo ritulio rinktinės

Olimpinis čempionas Darius Kasparaitis, pernai žadėjęs parengti Lietuvos rinktinę pasaulio ledo ritulio 1-ojo diviziono čempionatui, šių planų atsisakė. Komandos vairą perima Rusijos specialistas, rašo dienraštis „Kauno Diena“.
D.Kasparaitis šį sezoną jau dirba ASK treneriu
Darius Kasparaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.

„D.Kasparaitis rinktinės netreniruos, – teigė dienraščiui Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Petras Nausėda. – Tuo metu, kai vyks pasaulio čempionatas, jam Jungtinėse Amerikos Valstijose operuos kojas. Taip jis man sakė.“

Būtent po šio D.Kasparaičio pranešimo LLRF bendravimas su olimpiniu čempionu nutrūko. „Blogai, kad tvirtino, jog treniruos, o vėliau staiga pareiškė, kad to daryti negalės. Jau radome kitą trenerį, kuris dirbs su rinktine“, – kalbėjo P.Nausėda.

Artimiausiu metu į Lietuvą turėtų atvykti Sergejus Borisovas, trenerio karjerą pradėjęs 1993 m. Slovėnijos klube „Akroni Esinice“, su kuriuo ketverius metus iš eilės laimėjo šios šalies pirmenybes.

„Šį specialistą mums rekomendavo garsaus Rusijos ledo ritulio trenerio Viktoro Tichonovo sūnus Vasilijus, kuris taip pat dirba treneriu“, – sakė LLRF generalinis sekretorius Valdas Škadauskas.

S.Borisovas už darbą su Lietuvos rinktine paprašė sumokėti 2 tūkst. eurų.

„Sunku pasakyti, kaip lietuviams susiklostys pasaulio čempionatas, – nesu dar matęs komandos, noriu anksčiau atvykti ir susipažinti su žaidėjais, – kalbėjo S.Borisovas. – Reikia juk pažiūrėti, ką jie sugeba. Man tiesiog paskambino V.Tichonovas ir paprašė padėti. Sutikau.“

Lietuvos komanda pasaulio 1-ojo diviziono čempionate balandžio 17-23 d. Kijeve išmėgins jėgas su lenkais, estais, kazachais, anglais ir ukrainiečiais. Pasak S.Borisovo, grupėje daug stiprių varžovų, stipriausi – estai ir kazachai.

„Mačiau, kaip Lietuvos rinktinė žaidė pernai, – kalbėjo treneris. – Manau, kad šiemet bus sunku. Pagal planą pirmoji mūsų treniruotė turėtų įvykti balandžio 4 d., nes ne visi žaidėjai dabar gali atvykti iš užsienio. Iš jūsiškių geriau pažįstu Artūrą Katulį, kuris žaidžia Liepojos„Metalurgs“ ekipoje.“

Kokių naujovių gali tikėtis lietuvių rinktinė, S.Borisovas konkrečiai nesakė. „Pasižiūrėsime, kaip seksis per treniruotes, ir tada galvosime apie strategiją. Esu griežtos žaidimo drausmės mėgėjas“, – pabrėžė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius