Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

14-ti po trumpojo šokio. Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas: pasiekėme puikų rezultatą

Finalinės pasaulio čempionato šokių ant ledo varžybas sėkmingai susiklostė Isabellai Tobias ir Deividui Stagniūnui. Lietuvos pora trumpojoje programoje pasiekė geriausią savo rezultatą ir tęs pasirodymą laisvojoje programoje. Mūsų šalies čiuožėjai neslėpė, kad po Europos čempionato labai patobulėjo.
Isabella Thobias ir Deividas Stagniūnas
Isabella Thobias ir Deividas Stagniūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už trumpąjį šokį Igorio Špilbando ir Marinos Zuevos auklėtiniai surinko 53.16 balo ir pagerino geriausią asmeninį rezultatą. Europos čempionate Šveicarijoje už trumpąją programą I.Tobias ir D.Stagniūnas surinko lygiai 49 balus.

Lietuviai čiuožė pirmoje grupėje, tačiau aplenkė visas penkias varžovų poras ir iškart užsitikrino vietą laisvosios programos varžybose.

Visoms 25 poroms atlikus trumpąją programą D.Stagniūnas ir I.Tobias užėmė labai aukštą 14-ą vietą.

„Mes pasiekėme geriausią sezono rezultatą, todėl vėl galime puikiai nusiteikę laukti starto rytoj. Aš mėgavausi čiuožimu ir jaučiausi puikiai“, – po pasirodymo sakė I.Tobias.

„Džiaugiuosi, kad po Europos čempionato dar labiau patobulėjome. Isabella nusipelno tik komplimentų, o štai aš šiandien padariau keletą klaidų. Lauksime rytojaus ir sieksime savo tikslo – penkioliktuko“, – teigė D.Stagniūnas.

Į finalines šokių ant ledo varžybas Lietuvai atstovaujanti pora pateko tik po kvalifikacinio turo. Atrankoje I.Tobias ir D.Stagniūnas tarp 17 porų užėmė trečiąją vietą.

Geriausiai pasirodė Kanados šokėjai Scottas Moiras ir Tessa Virtue (74.29), antri – amerikiečiai Charlie White'as ir Meryl Davis (73.76), treti – Fabianas Bourzat ir Mathalie Pechalat (70.97) iš Prancūzijos.

Olimpiniai čempionai kanadiečiai T.Virtue ir S.Moiras šį sezoną nedalyvavo varžybose, tačiau po pertraukos vėl savo pranašumą prieš konkurentus.

„Būtų buvę labai sunku sėdėti prie televizoriaus ir stebėti šį čempionatą. Mes norėjome būti čia ir pasirodėme puikiai ne tik dėl to, kad esame stiprūs ir sveiki, bet ir todėl, jog mylime savo darbą“, – sakė T.Virtue, kuriai vos prieš šešis mėnesius buvo atlikta kelio operacija.

21-erių T.Virtue ir 23-ejų S.Moiras tapo jauniausiais istorijoje olimpiniais čempionais bei iškovojo visų prabų medalius pasaulio čempionatuose.

Laisvosios šokių ant ledo programos varžybos vyks rytoj nuo 17.30 Lietuvos laiku. 
 

VIDEO: ISU Mosca 2011 -5/26- DANCE SD - Isabella TOBIAS Deividas STAGNIUNAS 29/04/2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius