Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionate 14-ti. Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas: tai buvo geriausias mūsų pasirodymas karjeroje

Debiutiniame pasaulio čempionate Lietuvos pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas išpildė savo viltis. Laisvojoje programoje amerikietė ir lietuvis vėl pagerino savo asmeninį rezultatą ir užėmė galutinę 14 vietą.
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už laisvąjį šokį I.Tobias ir D.Stagniūnas surinko 77.85 balus, o geriausias jų rezultatas, pasiektas Europos čempionate Berne, buvo 72.36 balai.

Susumavus trumposios ir laisvosios programos rezultatus Lietuvos čiuožėjai surinko 131.01 balus.

Igorio Špilbando ir Marinos Zuevos auklėtiniai laisvąją programą atliko pagal Michelio Schönbergo kūrinį „Les Miserables by Claude“. Jie „Megasport“ ledo arenoje pasirodė septinti iš 20-ties porų ir po savo šokio iškart šoktelėjo į pirmąją poziciją.

Lietuvos pora tarp 20 dalyvių užėmė galutinę 14 vietą. 14-ti mūsiškiai buvo ir po trumposios programos.

„Buvo puiku. Padarėme viską, ką galėjome. Tai buvo apskritai geriausias mūsų pasirodymas. Jautėme muziką ir supratome vienas kitą. Dabar jaučiamės pavargę, tačiau sunku susitaikyti su mintimi, kad viskas jau baigta. Buvo taip gera dalyvauti šiame čempionate“, – po pasirodymo 15min.lt sakė I.Tobias.

„Pasiekėme savo tikslą. Viskas klostėsi tikrai gerai. Vakarinė treniruotė buvo sunki, bet išsimiegojome, pavalgėme gerus pusryčius. Aišku mums dar tobulėti ir tobulėti, nes esame nauja pora, bet šiandien mes esame labai patenkinti“, – kalbėjo D.Stagniūnas.

Į finalines šokių ant ledo varžybas Lietuvai atstovaujanti pora pateko tik po kvalifikacinio turo. Tiesa, atrankoje I.Tobias ir D.Stagniūnas tarp 17 porų užėmė aukštą trečiąją vietą.

Lietuvių poros treneriams – visas pasaulio čempionato pjedestalas

Amerikiečiai Maryl Davis ir Charlie White'as pirmą kartą tapo pasaulio čempionais. Praėjusių metų žiemos olimpinėse žaidynėse Kanadoje ir pasaulio čempionate Turine ši Amerikos pora užėmė antrąsias vietas. Už laisvąją programą naujieji čempionai gavo 111.51 balo.

Įdomu, kad aukščiausias tris pozicijas užėmusias poras treniruoja lietuvių poros treneriai Igoris Špilbandas ir Marina Zueva. 

„Mus treniruoja geriausi pasaulio treneriai. Mes labai didžiuojamės ir skiriame pergalę būtent jiems“, – teigė M.Davis.

Sidabras atiteko olimpiniams ir pasaulio čempionams kanadiečiams Tessai Virtue ir Scottui Moirui. Šį sezoną pora dėl traumų varžybose nedalyvavo, o už laisvąjį šokį Maskvoje surinko 107.50 balo.

Bronzos medaliais pirmą kartą karjeroje pasidabino Amerikai atstovaujantys Maia Shibutani ir Alexas Shibutani. 

Treti po trumposios programos buvę prancūzai Nathalie Pechalat ir FabianasBourzat krito, o nuo bronzos juos skyrė vos dvi dešimtosios balo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius