-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos čiuožėjų pora Varšuvoje iškovojo bronzą

Šeštadienį Varšuvoje vykstančiame 9-ajame iš 10-ies Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) „Challenger“ serijos varžybų etapų „Warsaw Cup 2015“, antrą kartą bronzinius medalius iškovojo Lietuvos porinio čiuožimo atstovai Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas.
Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas
Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas

Pora laisvojoje programoje surinko 149,84 balo ir pagerino savo sezono rezultatą. Tai jau trečiasis poros medalis šį, debiutinį, sezoną sudalyvavus 4 tarptautiniuose turnyruose.

ISU varžybose Milane G.Butkutė ir N.Jermolajevas iškovojo antrąją vietą, ISU „Challenger“ serijos varžybose Saranske buvo treti, o Taline – ketvirti. Pora kaskart patvirtina, kad yra verti Europos ir pasaulio čempionatų vis surinkdami kvalifikacinius Europos ir pasaulio čempionatų taškus už techniką, kuriuos yra nustačiusi Tarptautinė čiuožimo sąjunga.

Atranka į minėtus čempionatus yra ypač sudėtinga, tačiau suaugusių porinio čiuožimo varžybų debiutantai šį atrankos barjerą įveikė jau savo pirmųjų varžybų metu.

ISU „Challenger“ turnyrų seriją sudaro 10 varžybų, vykstančių rugsėjo – gruodžio mėnesiais Austrijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Bulgarijoje, JAV, Suomijoje, Lenkijoje, Kroatijoje, Estijoje ir Slovakijoje. Šie etapai yra prilyginami pasaulio taurės etapams.

Sportininkams yra leidžiama dalyvauti tik 3 iš jų. G.Butkutei ir N.Jermolajevui etapas Varšuvoje buvo trečiasis, o gruodžio mėnesį Zagrebe pasibaigus paskutiniajam – paaiškės finalinės šių varžybų vietos. Iki šiol Lietuvos pora bendroje įskaitoje žengė 4 vietoje.

Varžybų Varšuvoje nugalėtojai (Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas kair.)
Varžybų Varšuvoje nugalėtojai (Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas kair.)

Varšuvoje pirmąją vietą iškovojo Vokietijos atstovai Aliona Savčenka ir Bruno Massot, o antroji vieta atiteko labai patyrusiai Italijos porai Nikolei della Monika ir Matteo Guarise.

A.Savčenka yra viena iš labiausiai tituluotų porinio čiuožimo atstovių. Su ilgamečiu savo partneriu Robinu Szolkowy du kartus yra iškovojusi olimpinius bronzos medalius, penkis kartus – pasaulio čempionų titulus ir keturis kartus – Europos. R.Szolkowy baigus karjerą, nuo šio sezono A.Savčenka atstovauja Vokietijai su Prancūzijos piliečiu Bruno Massot ir toliau demonstruoja puikius rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius