Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė sutriuškino ir Kroatiją ir kausis dėl bilieto į I-ą divizioną

Lietuvos jaunimo iki dvidešimties metų (U-20) ledo ritulio rinktinė pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IIA diviziono ketvirtose rungtynėse Taline net 13:0 (7:0, 4:0, 2:0) sutriuškino Kroatijos bendraamžius ir šeštadienį 13 val. dėl teisės žaisti I divizione kausis su Japonijos U-20 komanda.
Lietuvos U-20 rinktinės žaidėjai po įvarčio
Lietuvos U-20 rinktinės žaidėjai po įvarčio / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Lietuvos rinktinei įvarčius pelnė: Ilja Četvertakas – 4, Markas Kaleinikovas – 3, Edgaras Protčenka, Patrikas Misiukas, Laisvydas Kudrevičius, A.Laukaitis, E.Boroška.

Metimai: Lietuva – 43, Kroatija – 19.

Baudos minutės: Lietuva – 6, Kroatija – 32.

Kroatai šiose rungtynėse bandė priešintis vos tris minutes, kai pradėjo dvikovą to pačiu tempu kaip ir lietuviai. Mūsiškiai greit surado skylių varžovų gynyboje, kurie palūžo po pirmųjų dviejų įvarčių.

Lietuvos rinktinės jaunimas be didesnio vargo toliau mušė įvarčius, o sužaidus pusę rungtynių rezultatas jau buvo 10:0.

Galų gale įvarčiais pasižymėjo ir kapitonas Ilja Četvertakas, kuris iki šios dvikovos nebuvo pelnęs nė vieno, tačiau buvo geriausias pagal rezultatyvius perdavimus.

Paskutinysis kėlinys buvo lengvas pasivaikščiojimas ir komandos sumažino tempą, o lietuviai pasižymėjo dar dviem įvarčiais.

Po pergalės ypatingo džiaugsmo rūbinėje nebuvo. Komanda padėkojo rūbinėje apsilankiusiam ir sveikinimo žodį tarusiam Lietuvos Respublikos ambasadoriui Estijoje Neilui Stankevičiui ir pakvietė jį bei visus sirgalius į lemiamą kovą su Japonija.

VIDEO: Ledo ritulys: Lietuva U-20 - Kroatija U-20

„Rytoj su Japonija turime žaisti savo žaidimą ir toliau kantriai laikytis savo žaidimo plano. Varžovai daug metų žaidžia kartu, yra labai disciplinuota komanda, tad turėsime žaisti geriausią savo ledo ritulį. Noriu pažymėti, jog ryt mes turime gerą šansą iškopti į pirmą divizioną“,- po pergalės jau apie rytdieną galvojo Lietuvos U-20 vyriausiasis rinktinės treneris kanadietis Džimas Settersas.

Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos jaunimo rinktinėje pripažintas I.Četvertakas.

Lietuvos rinktinės vartininkas Artūras Pavliukovas antrą kartą čempionate nepraleido nė vieno įvarčio.

Šeštadienį Lietuvos jaunimo rinktinės laukia itin svarbus egzaminas – 13 val. kova su Japonijos komanda. Šios dvikovos nugalėtojas pakils į I-ąjį divizioną. Lietuviai per pastaruosius penkerius metus net keturis kartus užėmė antrąją vietą šiame divizione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius