-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė – vienvaldė pasaulio čempionato II diviziono lyderė

Pirmadienį įveikusi Kroatiją, antradienio vakarą Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionato II diviziono A grupės dvikovoje nugalėjo ir Nyderlandus.
Lietuvos aštuoniolikmečių ledo ritulio rinktinė įveikė ir Nyderlandus
Lietuvos aštuoniolikmečių ledo ritulio rinktinė įveikė ir Nyderlandus / hockey.lt

Lietuviai antrose čempionato rungtynėse 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) nugalėjo pirmą nesėkmę patyrusią Nyderlandų komandą 

Pirmasis kėlinys prasidėjo skaudžia pamoka. Jau pirmąją rungtynių minutę Guusas Nesas tiksliu smūgiu į vartus išvedė Nyderlandus į priekį (1:0). Gavę skaudžią pamoką pačioje rungtynių pradžioje, lietuviai susikaupė ir išlygino žaidimą. Trečiąją rungtynių minutę Ilja Četvertakas po brolio Deivido Četvertako perdavimo išlygino rezultatą (1:1) ir nutildė Nyderlandų sirgalius.

Kaip įprasta, Lietuvos rinktinė sėkmingai išnaudojo kiekybinę persvarą. Dešimtąją rungtynių minutę Jordas Smitas užsidirbo 2 baudos minutes, o Artūras Laukaitis po Jauniaus Jasinevičiaus perdavimo išvedė lietuvius į priekį – 2:1.

Kėliniui artėjant į pabaigą pirmąsias baudos minutes šiame čempionate, po galingo susidūrimo su varžovu, Lietuvos rinktinėje užsidirbo Nojus Marcinkevičius. Likę keturiese lietuviai sėkmingai neutralizavo visus varžovų bandymus išlyginti rezultatą ir sėkmingai kovėsi mažumoje.

Antrasis kėlinys prasidėjo dviejų minučių nuobauda vartininkui Artūrui Pavliukovui už laiko vilkinimą. Tačiau tai į naudą išėjo ne Nyderlandų komandai, o lietuvių. Nepraėjus dviems baudos minutėmis, mažumoje žaidę lietuviai, po A.Laukaičio tikslaus smūgio padidino pranašumą iki dviejų – 3:1.

Nors įpusėjus rungtynėms Lietuvos rinktinė kelis kartus žaidė daugumoje, tačiau išnaudoti persvaros nepavyko, o į paskutinę pertrauką komandos išėjo ilsėtis rezultatui esant 3:1.

Trečiame kėlinyje vėl aktyviau rungtyniavo Lietuvos rinktinė. Puikią progą padidinti mūsiškių pranašumą turėjo A.Laukaitis, tačiau jo muštą baudos smūgį sėkmingai atlaikė varžovų vartininkas. Rungtynių pabaigoje vyko apylygė kova, tačiau nei vienai ekipai nepavyko pasižymėti, o lietuviai šventė antrą pergalę iš eilės.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinės gretose buvo pripažintas Artūras Laukaitis pelnęs 2 įvarčius.

Primename, kad pirmose čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinė 4:0 įveikė Kroatiją, tuo tarpu Nyderlandai 6:4 nugalėjo Didžiąją Britaniją.

Po šios pergalės po dviejų čempionato dienų Lietuva tapo vienvalde turnyro lydere. 

VIDEO: Lietuvos ledo ritulininkų įvarčiai į Nyderlandų rinktinės vartus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius