-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio čempionate pralaimėjo trečią kartą iš eilės

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pratęsė pralaimėjimų seriją iki trijų. Trečiadienį Kijeve vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionate mūsų šalies komanda turėjo pripažinti pajėgios, pernai iš aukščiausiojo diviziono iškritusios, Kazachstano komandos pranašumą. Rungtynės baigėsi „sausu“ rezultatu 7:0 (2:0; 3:0; 2:0).
Lietuvos nacionalinė vyrų ledo ritulio rinktinė
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė lieka be taškų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gynyboje užtikrintai žaidęs, taip pat keletą kartų varžovų vartams pagrasinęs Justinas Vėželis įvardijo dvi pralaimėjimo priežastis. „Kazachai buvo žymiai fiziškai stipresni. Mes tiesiog nespėjome paskui. Taip pat pasirinkome ne tą taktiką, todėl praleidome daug įvarčių. Reikėjo žaisti labiau atsitraukus“, – kalbėjo gynėjas, praneša Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF).

Kazachų komandos vyriausiasis treneris Andrejus Khomutovas teigė, kad į Lietuvos rinktinę žiūrėjo kaip į rimtą varžovą. „Žinome, kad lietuvių komanda nėra silpna ir gali pateikti siurprizų. Pagrindinis mūsų tikslas buvo pirmajame kėlinyje sužaisti labai agresyviai ir tai suveikė. Įgavome iniciatyvą ir jos nepaleidome iki pat rungtynių pabaigos“, – kalbėjo varžovų treneris.

Po trečiojo pralaimėjimo Lietuvos komandos treneris Sergejus Borisovas teigė, kad vis dar yra patenkintas komanda. „Penkiese prieš penkis žaisti su kazachais sunku bet kokiai komandai, o ką čia bekalbėti kai žaidėme keturiese. Taip pat darėme daug kvailų klaidų, tačiau vis dar esu patenkintas savo komanda. Vyrai nepasiduoda ir rytoj vėl eisime kovoti“, – kalbėjo strategas iš Rusijos.

Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Talgatas Žailauovas (03:05 ir 53:45) bei Jevgenijus Bumaginas (07:13 ir 26:54), po vieną – Konstantinas Romanovas (30:26), Romanas Starčenka (31:04) bei Maksimas Chudiakovas (55:58).

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinės varžove bus Didžiosios Britanijos ekipa, kuri trečiadienį žaidžia su pergalės džiaugsmo turnyre tai pat nepatyrusia Estijos komanda.

Turnyro lentelė: (vieta, komanda, mačai, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)

1. Kazachstanas        3 3 0 0 0 14:2  9
2. Lenkija             2 2 0 0 0 13:4  6
3. Ukraina             2 1 0 0 1  8:6  3
4. Didžioji Britanija  2 1 0 0 1  6:5  3
5. Estija              2 0 0 0 2  4:13 0
6. Lietuva             3 0 0 0 3  2:17 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius