-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris Sergejus Borisovas: „Didžiausia problema – mažas žaidėjų pasirinkimas“

Pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė ketvirtadienį antrąkart įveikė Minsko „Junost“ klubą iš Baltarusijos.
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Borisovas
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Borisovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Vilniuje vykusiose rungtynėse mūsiškiai šventė pergalę rezultatu 7:3 (1:2, 2:0, 4:1). Du įvarčius Lietuvos rinktinei pelnė Povilas Verenis, po vieną – Darius Pliskauskas, Arnoldas Bosas, Dalius Vaiciukevičius, Darius Lelėnas ir Donatas Kumeliauskas. Trečiadienį baltarusius lietuviai buvo įveikę varžovus rezultatu 5:3.

Pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras, kuriame varžysis Lietuvos, Ukrainos, Lenkijos, Estijos, Didžiosios Britanijos ir Kazachstano rinktinės, Ukrainos sostinėje Kijeve startuos sekmadienį, balandžio 17 dieną.

Turnyro laimėtoja kitais metais žais elitiniame, paskutinę vietą užimsianti komanda keliaus į žemesnį divizioną. Favorite laikoma iš elito diviziono iškritusi Kazachstano rinktinė.

Lietuvos rinktinei, kuriai vadovauja naujas treneris iš Rusijos Sergejus Borisovas, keliamas tikslas išlikti I-ajame divizione, o lydint sėkmei – pakovoti ir dėl prizinės vietos.

Po antrųjų rungtynių su „Junost“ S.Borisovas apgailestavo, jog dėl traumų komandai negalės padėti Dainius Zubrus ir Šarūnas Kuliešius. Prisijungti prie rinktinės D.Zubrus planavo vos pasibaigus NHL reguliariajam sezonui, mat į atkrintamąsias varžybas Niudžersio „Devils“ nepateko. Tačiau rėžęsis į metalinę aikštės aptvaro atramą vienose iš paskutinių sezono rungtynių lietuvis susižeidė ne tik galvą, bet ir kaklą bei kairįjį petį.

„Didžiausia problema – mažas žaidėjų pasirinkimas. Dainius yra ne tik Lietuvos ledo ritulio žvaigždė, jis puikiai žaidžia ir NHL, todėl komandai būtų milžiniška paspirtis. Labai apmaudu, kad traumą gavo Šarūnas ir negalės mums padėti. Iš viso turime vos šešis gynėjus, o tokiai rinktinei kaip Lietuva tai yra labai mažai“, – kalbėjo S.Borisovas.

Pasak jo, lengvų rungtynių Kijeve tikėtis neverta. „Visos rungtynės bus sunkios, kaskart teks kovoti nuo pirmos iki paskutinės minutės. Mūsų tikslas parodyti gražų žaidimą, ir kiekvienose rungtynės kabintis į pergalę. Nebus lengva, bet viskas priklausys nuo mūsų pačių, ypač – nuo nusiteikimo“, – teigė S.Borisovas.

Rinktinės puolėjas Dalius Vaiciukevičius antrino treneriui, sakydamas, jog komanda dėl pergalės kovos su kiekvienu varžovu, tačiau pripažino, kad vieta pirmajame trejetuke – būtų itin optimistinis  variantas. „Išvadas po sužaistų draugiškų rungtynių daryti sunku, nes dar nematėme, kaip atrodo varžovai. Sieksime pergalės kiekvienose rungtynėse, tačiau svarbiausias tikslas – neiškristi iš diviziono“, – teigė D.Vaiciukevičius.

Pasak  D.Vaiciukevičiaus, pagrindinis varžovas dėl išlikimo turėtų būti Estijos rinktinė, kuri yra pakilusi iš žemesnio diviziono. Įdomu tai, kad estus treniruoja buvęs  Lietuvos rinktinės strategas Dmitrijus Medvedevas.

D.Vaiciukevičius nesibaimina, kad gerai pažinodamas Lietuvos ledo ritulininkus, D.Medvedevas ras priešnuodžių Lietuvos rinktinei. „Jis žino individualius mūsų žaidėjų sugebėjimus, tačiau mūsų taktikos jis nežinos. Treneris J.Borisovas į mūsų žaidimą įnešė daug naujovių, dabar žaidžiame visai kitaip. Kuo pasikeitė žaidimas? Dabar žymiai didesnį dėmesį skiriame gynybai“, – teigė D.Vaiciukevičius.

Lietuvos rinktinė čempionatą pradės rungtynėmis su Lenkijos komanda:

04.17 su Lenkija
04.18 su Ukraina
04.20 su Kazachstanu
04.21 su D.Britanija
04.23 su Estija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius