-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina 17-mečio sėkmė: Amerikos čiuožėjui auksą lėmė rekordinis pasirodymas

17-metis amerikietis Nathanas Chenas buvo vadinamas ateities ledo žvaigžde, bet jo šlovės valanda išaušo kur kas anksčiau. Jaunasis ledo talentas pirmą kartą startavo Keturių žemyno dailiojo čiuožimo čempionate ir netikėtai tapo čempionu. Amerikietis vadinamas naujuoju keturgubų šuolių karaliumi – iki šiol niekas pasaulyje neatliko to, ką Pietų Korėjoje padarė N.Chenas.
Nathanas Chenas
Nathanas Chenas / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų varžybos vainikavo įspūdingą Keturių žemynų čempionatą Gangneunge (Pietų Korėja). Pirmenybės buvo surengtos toje pačioje arenoje, kur kitąmet vyks žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo varžybos. Aukso medalį gana sensacingai išplėšė Jungtinių Amerikos Valstijų atstovas N.Chenas.

Jam pavyko už nugaros palikti pasaulio rekordininką, olimpinį čempioną Yuzuru Hanyu. Japonas turėjo tenkintis sidabro medaliu.

N.Chenas kaip viesulas įsiveržė į dailųjį čiuožimą. Jam dar tik septyniolika, bet šis azijietiškų šaknų turintis vaikinas jau pradeda skinti prestižinius trofėjus. Didžiausias amerikiečio koziris – neįtikėtina technika.

VIDEO: B.ESP(HD). Nathan CHEN FS - 2017 4CC

N.Chenas laisvojoje programoje atliko penkis keturgubus šuolius – tai istorinis pasiekimas. Daugiau nei keturių keturgubų šuolių dar niekam nėra pavykę atlikti.

Dailiajame čiuožime šuoliai yra vienas svarbiausių ir sunkiausių elementų. Kad ir kiek tūkstančių šuolių treniruotėse atlieka čiuožėjai, per varžybas viskas būna kitaip – psichologija tampa svarbiausiu faktoriumi. Bėgant metams ledo meistrai sugeba atlikti vis sudėtingesnius šuolius – nuo dviejų apsisukimų ore iki trijų, o dabar laimėti varžybų be keturgubų šuolių (vyrų čiuožime) apskritai neįmanoma. Gerbėjai spėlioja, kada išvys penkių apsisukimų ore šuolius ir ta diena neabejotinai išaus.

Žinoma, technika čiuožime dar ne viskas. Šuoliai tėra tik iš daugelio komponentų susidedančios programos dalis. Tiesa, šuoliai yra labiausiai neprognozuojami elementai.

„Trys iš penkių šuolių buvo puikūs, bet kiti du neužtikrinti. Dar turiu kur pasitempti. Ne visas klaidas mato žiūrovai, bet iki pasaulio čempionato dar turiu ką patobulinti“, – sakė naujasis Keturių žemynų čempionas N.Chenas.

Iš viso nugalėtojas surinko 307.46 balus – tai geriausias jo karjeros rezultatas. Antroje vietoje likęs Y.Hanyu surinko 303.71, o bronzos medalį pelnė kitas japonas Shoma Uno.

VIDEO: Yuzuru Hanyu FS 2017 4CC

Netrukus geriausi pasaulio čiuožėjai rinksis į svarbiausią sezono startą – planetos čempionatą. Kovo pabaigoje pirmenybės vyks Helsinkyje (Suomija). Be to, Helsinkyje čiuožėjai dalinsis ir pirmuosius kelialapius į kitų metų žiemos olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius