-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemaria roko klasika publiką užbūrę Allison ir Saulius: „Padarėme viską, ką galėjome“

Efektinga, jausminga, veržlu. O svarbiausia – perspektyvu ir viltinga. Lietuvos šokių ant ledo pora Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed penktadienio vakarą ambicingai pradėjo Kaune pirmą kartą vyksiančias Europos žemyno pirmenybes, susirinko didžiausią šūsnį ledą papuošusių pliušinių žaislų ir po pirmos varžybų dienos pasėjo viltį apie beveik dvidešimtmetį neregėtus medalius.

Kai prieš vienuolika metų buvęs „Guns N'Roses“ legendinis gitaristas Slashas drebino „Žalgirio“ areną, vargu ar įsivaizdavo, kad jo kadaise groti ir nemirtinga roko klasika tapę JAV sunkiosios muzikos akordai Nemuno salos publikai gali kelti dar didesnį katarsį stabui net nebūnant scenoje.

Tačiau penktadienio pavakarę pagal dviejų 1987-aisiais išleisto albumo „Appetite for Destruction“ kultinių kūrinių „Welcome to the Jungle“ ir „Paradise City“ kompoziciją atliktas S.Ambrulevičiaus ir A.Reed trumpasis šokis fantastiškai įsiūbavo publiką ir sukėlė kol kas didžiausią emocijų pliūpsnį pirmą kartą Lietuvoje vykstančiame žemyno čempionate.

Ugningo ritminio šokio tema – 9-asis dešimtmetis. Juodais odiniais drabužiais apsirengę šokėjai roką pasirinko neatsitiktinai – tai jų duoklė muzikai, su kuria užaugo. Kita vertus, šokti pagal tokio stiliaus kūrinius yra gana sudėtinga fiziškai.

„Ši muzika mums labai patinka, Monrealyje mes esame buvę jų koncerte turo metu. Tai buvo mums papildoma motyvacija, nes žinojome, kad šį sezoną rinksimės būtent „Guns N'Roses“ – po istoriniu galinčio tapti šokio šypsojosi A.Reed.

Tribūnų numylėtinius rokas įkvėpė istoriniam skrydžiui. Ant Kauno ledo S.Ambrulevičius ir A.Reed pasirodė paskutiniai iš 33 varžybas pradėjusių porų ir užbaigę programą bei laukdami teisėjų rezultatų plačiai šypsojosi.

Po akimirkos švieslentėje užsidegę skaičiai – 80,73 – nežymėjo visų laikų geriausio poros ritminio šokio rezultato, bet savo pasirodymu sportininkai buvo labai patenkinti.

„Žiauriai džiaugiamės pasiekimu, nes padarėme viską, ką galėjome. Dar tik penktadienis, bet publika taip gausiai susirinko ir mus fantastiškai palaikė. Šokio pabaigoje toks palaikymas buvo papildomas energijos pliūpsnis. Dėl to labai labai smagu“, – po šokio džiaugėsi S.Ambrulevičius.

„Tai buvo fantastiška atmosfera, – savo partneriui pritarė A.Reed. – Man didžiulė garbė čiuožti prieš šią publiką. Tai yra Sauliaus gimtoji šalis. Ši patirtis buvo fantastiška. Jaučiuosi labai labai puikiai.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Allison Reed ir Sauliaus Ambrulevičiaus pasirodymas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Allison Reed ir Sauliaus Ambrulevičiaus pasirodymas

Iki šiol geriausią karjeros rezultatą – 81,19 – pora užfiksavo prieš mėnesį Zagrebe vykusiose „Golden Spin“ varžybose.

Gauti tokius aukštus balus mūsiškiams nesutrukdė net tai, kad prieš varžybas ištraukus burtus, tarp dešimties teisėjų neliko Lietuvos atstovės Laimos Krauzienės.

„Daugiau reikalauti kažko net nelabai galėtume. Balai buvo tikrai teisingi. Džiaugiamės, ką gavome. 80 – rimtas barjeras, į kurį tikrai įlipa ne visi. Su tokiu balu esame Europos čempionate. Tai nuostabus pasiekimas. Turime tuo didžiuotis“, – vertino S.Ambrulevičius.

VIDEO: A.Reed ir S.Ambrulevičiaus komentaras po ritminio šokio

Aukštesnius įvertinimus už šeimininkų porą penktadienio vakarą gavo tik sezono geriausius rezultatus užfiksavę varžybų favoritai – italai Charlene Guignard su Marco Fabbri (86,80) bei britai Lilah Fear su Lewisu Gibsonu (85,20).

„Ir džiaugėmės, kad startuosim paskutiniai, bet kartu ir jaudinomės, nes laukimas yra bene sunkiausia šių varžybų dalis. Pabaigoje gal čiuožėme netgi geriau, bet visumoje pademonstravome viską, ką mokame ir galime geriausiai“, – pažymėjo S.Ambrulevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Allison Reed ir Sauliaus Ambrulevičiaus pasirodymas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Allison Reed ir Sauliaus Ambrulevičiaus pasirodymas

31-erių kaunietis ir dviem metais jaunesnė jo partnerė iš Mičigano kartu šoka nuo 2017-ųjų.

Kanadiečių Marie-France Dubreuil, Patrice‘o Lauzono ir prancūzo Romaino Haguenauer treniruojama pora pernai Suomijos Espo mieste vykusiame Europos čempionate užėmė aukščiausią ketvirtą vietą. Šiemet padedami namų sienų S.Ambrulevičiaus ir A.Reed tikisi žengti ir lemiamą žingsnį ant prizininkų pakylos.

„Treneriai šokiu irgi liko labai patenkinti. Pirmi jų įspūdžiai po pasirodymo – padarėme viską, ką galėjome geriausiai. Jie džiaugėsi mūsų čiuožimu, mes taip pat. Labai smagu, kad jie taip mus palaiko“, – kalbėjo S.Ambrulevičius.

A.Reed ir S.Ambrulevičiaus poros rezultatai Europos čempionatuose
2019 Belarus Minskas 13 vieta
2020 Austria Gracas 11 vieta
2021 Croatia Zagrebas Nevyko dėl COVID-19 pandemijos
2022 Estonia Tallinas 8 vieta
2023 Finland Espas 4 vieta

Šeštadienį vakare S.Ambrulevičius ir A.Reed sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje atliks ir laisvąją programą pagal Son Lux kūrinį „Enough of Our Machines“ bei kvies tautiečius susimąstyti apie mūsų gyvenimus užvaldžiusias technologijas.

„Pavalgysime, pamiegosime, o rytoj vėl tas pats – treniruotės, varžybos“, – šypsojosi S.Ambrulevičius.

Šis pasirodymas gali padovanoti šaliai septyniolika metų neregėtą euforiją.

Iki šiol per nuo 1891-ųjų trunkančią Europos čempionatų istoriją Lietuva yra iškovojusi tik du bronzos medalius. Tai pavyko padaryti Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko porai. Pirmą kartą šokėjai tai padarė 2000-aisiais Vienoje, po to – 2006-aisiais Lione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius