Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio biatlono taurės etape – 18-metės lietuvės debiutas

Italijoje baigėsi šeštasis, paskutinis prieš Sočio žiemos žaidynes, pasaulio biatlono taurės etapas. Aukštikalnėse vykusiame etape Lietuvos komandos sudėtyje nebuvo Dianos Rasimovičiūtės ir Tomo Kaukėno, tačiau pirmą kartą drauge su pasaulio biatlonininkių elitu startavo 18-metė Gaudvilė Nalivaikaitė.
Gaudvilė Nalivaikaitė
Gaudvilė Nalivaikaitė / LBF.lt

Moterų 7,5 km sprinto rungtyje Lietuvos sportininkėms užimti aukštą poziciją ir vėl sutrukdė netaiklūs šūviai: 7 baudos ratus sukusi Natalija Kočergina liko 95-a, o 4 kartus suklydusi G.Nalivaikaitė – 97-a. Už jaunosios sportininkės nugaros liko Bulgarijos, Didžiosios Britanijos ir Pietų Korėjos biatlonininkės.

Jautė baimę

„Pirmoji pasaulio taurė sukėlė daug įspūdžių bei įvairiausių emocijų. Džiaugsmas, baimė ir atsakomybė tarpusavyje pynėsi visą dieną. Tokio rango varžybose jaučiausi labai mažytė. Didžiuliai žmonių srautai ir triukšmas labai trikdė, buvo sunku koncentruotis į tam tikrus dalykus, – pasakojo G.Nalivaikaitė. – Darydama prisišaudymą ir apšilinėdama jaučiau didžiulę baimę, bet starte jaudulys buvo minimalus.“

Viena perspektyviausių šalies biatlonininkių šią vasarą vyko į olimpinio čempiono Algimanto Šalnos organizuotą treniruočių stovyklą JAV. Tituluoto biatlonininko patarimai padėjo: G.Nalivaikaitė Lietuvos vasaros čempionate lenkė tiek D.Rasimovičiūtę, tiek N.Kočerginą. Ar debiutuodama pasaulio taurės varžybose sportininkė tikėjosi pasirodyti geriau?

„Į startą daug vilčių nedėjau, nes tokioms varžyboms dar nesu pasiruošusi. Didžiausias tikslas buvo susitvarkyti su šaudymu, kas nelabai gavosi. Šį kartą emocijos nugalėjo protą. Po finišo norėjosi visko: ir geresnio šaudymo, ir greitesnio čiuožimo slidėmis, ir, žinoma, aukštesnės vietos, bet viskas yra kaip yra, nieko nebepakeisi. Reikia ir toliau sunkiai dirbti, treniruotis, tik taip sulauksim aukštesnių rezultatų. Būtų malonu, jei labai ilgai jų laukti nereikėtų“, – sakė G.Nalivaikaitė.

Vyrų 10 km sprinte startavo du lietuviai – Karolis Zlatkauskas ir Karolis Dombrovskis. Šįkart geriau sekėsi K.Dombrovskiui, kuris suko du baudos ratus bei užėmė 80 vietą. K.Zlatkauskas tarp 101 biatlonininko liko 96-as (4 baudos ratai).

Pagal taiklumą – toli nuo lyderių

Įpusėjus sezonui pagal taiklumą Lietuvos biatlonininkai rikiuojasi toli už lyderių nugarų. Bent šimtą šūvių pasaulio taurės etapuose jau paleido 97 vyrai, tarp kurių T.Kaukėnas yra 65-as (79,6 proc. taiklumas). Taikliausiai šaudo rusas Aleksejus Volkovas – 92,6 proc.

K.Dombrovskio taiklumas pasaulio taurėje – 76,9 proc., o K.Zlatkausko – 70 proc. Tiesa, pastarieji biatlonininkai dar neatliko reikiamo šūvių skaičiaus.

Tarp moterų taikliausia yra vokietė Laura Dahlmeier (93,3 proc.), o N.Kočergina tarp 88 bent šimtą kartų iššovusių sportininkių yra 86-a (67,5 proc.). D.Rasimovičiūtė kol kas šaudo netaikliausiai per pastaruosius 7 sezonus: iš 91 biatlonininkės šūvio taikliai skriejo 65-i (71,4 proc.).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius