-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas Maskvoje: pirmoji diena

Maskvoje prasidėjo pirmasis istorijoje dėl gamtos stichijų atšauktas ir kitoje valstybėje surengtas pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas. Vietoj Tokijo, garsiausi dailiojo čiuožimo meistrai atvyko į Rusijos sostinę. Čia juos pasitiko pavasariška šiluma ir nepriekaištingos sąlygos „Megasport“ ledo arenoje.
Maskvoje prasidėjo pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas.
Maskvoje prasidėjo pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

14 tūkstančių žiūrovų talpinančioje arenoje pirmadienį dar nekvepėjo varžybų nuotaikomis. Stebėti vyrų atrankinio turo (kvalifikacijos) susirinko vos keli šimtai žiūrovų. Juos, kaip ir žiniasklaidos atstovus, pasitiko uniformuoti milicijos ir specialiųjų tarnybų pareigūnai, griežta kontrolė, metalo detektoriai.

Žiniasklaidos centre dar dvelkė ramybe. Darbavosi tik žurnalistai iš Japonijos. Jų nacionalinis čempionas, vienas čempionato favoritų Takahiko Kozuka turėjo dalyvauti atrankos varžybose ir... kaip reikiant nušluostė konkurentams nosis.

Už laisvąją programą 22-ejų T.Kozuka surinko net 165 balus (geriausias vyrų laisvosios programos rezultatas šį sezoną). Japonas surinko beveik 30-čia balų daugiau už antrąją vietą kvalifikacijoje užėmusį švedą 19-metį Aleksanderį Mojorovą ir 34 daugiau už trečioje vietoje likusį čeką 20-metį Michalą Breziną. Dvylika geriausius rezultatus pademonstravusių čiuožėjų tęs kovą dėl medalių trečiadienio ir ketvirtadienio varžybose.


Lyderiai po kvalifikacijos
Lyderiai Šalis Balai Komentaras

1. Takahiko
KOZUKA

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Takahiko Kozuka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Takahiko Kozuka
Japonija 165.00 Papildomos varžybos man suteikė papildomo streso. Jaučiuosi dviprasmiškai. Viena vertus, tai buvo puiki repecija, kita vertus, dalyvavimas kvalifikacijoje atėmė nemažai jėgų. Džiaugiuosi, kad viską pavyko atlikti puikiai. Tikiuosi, tą patį pakartosiu ir finalinėse varžybose.

2.Aleksanderis
MOJOROVAS

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexander Mojorov
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexander Mojorov
Švedija 136.64 Čia atvykau puikiai nusiteikęs. Mėnesio pertrauka prieš pasaulio čempionatą išmušė iš vėžių, bet aš jaučiuosi gerai. Tikrai nesitikėjau, kad pasieksiu savo sezono geriausią rezultatą.

3. Michalas BREZINA

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michalas Brezina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michalas Brezina
Čekija 130.87 Pirmą kartą bandžiau atlikti keturgubą tulupą. Nepavyko. Padariau nemažai klaidų ir praradau daug taškų, nes neatlikau trigubų šuolių kombinacijos. Šiaip ar taip aš užėmiau trečią vietą ir sieksiu kuo geriau pasirodyti finale.

„Megasport“ ledą jau išbandė  ir Lietuvos pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas. Po Europos čempionato Šveicarijoje, kur dalyviai skundėsi nepakenčiamu šalčiu, Maskvos ledo arena jiems pasirodė tarsi išganymas. „Čia šilta ir lauke, ir viduje. Nėra milžiniško temperatūrų skirtumo, ledas nepriekaištingas, sąlygos kone tobulos“, – sakė D.Stagniūnas.

Lietuvos pora kartu su kitų šalių atstovais buvo apgyvendinti vos kelios minutės pėsčiomis nuo „Megasport“ ledo arenos. Ją supa milžiniškas daugiabučių megapolis. Panašu, jog statytas dar šiame dešimtmetyje.

Atrankos varžybose Lietuvos pora startuos antradienį, 12.10 val. Lietuvos laiku. Burtai lėmė, jog I.Tobias ir D.Stagniūnas startuos aštunti iš septyniolikos dalyvių. „Šįkart burtus traukė Isabella, nes Deividui su burtais labai nesisekdavo. Ištraukdavo tai pirmą, tai paskutinį numerį. Dabar mūsų pora čiuoš aštunta, o tai labai gerai. Belieka tikėtis, kad tarp dešimties duetų pateksime ir galėsime dalyvauti pagrindinėse varžybose“, – sakė L.Vanagienė.

Rytoj, antradienį, savo pasirodymą pradės šokių ant ledo ir moterų kvalifikacijos dalyviai bei vyks speciali Japonijos čiuožėjų spaudos konferencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius