-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Publikos užvesti Lietuvos čiuožėjai į finalą įsiveržė ir su „minkštais keliais“: „Norėjosi šokti ir šokti toliau“

Antroji pagal pajėgumą Lietuvos šokėjų ant ledo pora pradėjo gimtajame Kaune vykstantį Europos dailiojo čiuožimo čempionatą. 25-erių Deividas Kizala ir penkiais metais jaunesnė Paulina Ramanauskaitė penktadienio vėlyvą popietę atliko savo ritminį šokį.

Ketvirtą iš septynių grupę atidarę lietuviai trumpojoje programoje buvo įvertinti 60,76 balo ir po savo šokio užėmė antrąją vietą, atsilikdami nuo Estijos poros Solene Mazingue ir Marko Jevgenijaus Gaidajenko (61,38 balo).

Iki šiol geriausią karjeros rezultatą ritminiame šokyje lietuviai buvo išfiksavę praėjusį gruodį, kai Zagrebe vykusiose Golden Spin“ varžybose surinko 62,34 balo.

Tai reiškia, kad norėdami sulaukti vietos finale lietuviai turėjo aplenkti dar bent vieną iš devyniolikos vėliau pasirodžiusių porų.

To tikėtis buvo labai sunku, tačiau po nepilnos valandos stipresniųjų grupėje šokę vengrai Marija Ignatjeva ir Danijilas Szemko padarė klaidą, partnerė krito ir šis epizodas lėmė, kad lietuviai ištraukė laimingą bilietą į šeštadienį vyksiantį finalą.

Nepaisant skaičių varžybų rikiuotėje, Lietuvos čiuožėjai po pasirodymo buvo labai geros nuotaikos.

„Labai džiaugiamės šiuo pasirodymu ir jausmas, kurį jautėme šokdami – sunkiai apibūdinamas. Dėl tokio nuostabaus palaikymo ir fantastiškos publikos norėjosi čiuožti ir čiuožti dar“, – po pasirodymo švytėjo P.Ramanauskaitė.

„Galbūt ir buvo smulkių klaidelių, bet reikės žiūrėti ir analizuoti viską su treneriais“, – teigė D.Kizala.

Buvusių olimpiečių Saros Hurtado ir Kirilo Chaliavino treniruojama pora šiemet iš Suomijos treniruotis persikėlė į Madridą ir savo ritminį šokį atliko pagal „Joan Jett & the Blackhearts“ kūrinių „I Love Rock ’n’ Roll“ ir „Crimson and Clover“ kompoziciją.

Pora kartu šoka nuo 2019-ųjų ir dalyvauja antrame Europos čempionate. Pernai Suomijos mieste Espe vykusiose pirmenybėse lietuviai užėmė 17-ąją poziciją.

Lyginant su tuometiniu pasirodymu dabar lietuviai savo ritminį šokį pagerino vos ne penkiais balais, bet į finalą šį kartą įšokti buvo kur kas sunkiau.

„Nepaisant visko, esame labai patenkinti ir čia labiausiai dėkoti reikėtų savo naujiems treneriams. Pakeitėme aplinką ir tai padėjo. Reikia pripažinti, kad ir konkurencija šiemet yra gerokai didesnė nei pernai“, – kalbėjo D.Kizala.

P.Ramanauskaitės teigimu, santykis su naujais specialistais užsimezgė iš karto.

„Jie iš karto pamatė mūsų trūkumus, pradėjome taisyti klaidas ir tai vis geriau pavyksta“, – džiaugėsi P.Ramanauskaitė.

VIDEO: P.Ramanauskaitės ir D.Kizalos mintys po ritminio šokio

Paklaustas, kuriuos aspektus treneriai labiausiai nori pagerinti poros šokyje, D.Kizala nedvejodamas pažymėjo: „Minkšti keliai. Trenerių manymu turime kiek per minkštus kelius ir jų keletą pastarųjų sezonų vis neišnaudojome. Bandome tai vis dažniau integruoti į savo programas ir tobulinti“, – kalbėjo čiuožėjas.

„Esame labai dėkingi savo treneriams. Visas progresas – dėl jų“, – pridėjo partnerė.

Galima prisiminti, kad svarbiausią karjeros startą kauniečiai turėjo 2022-aisiais, kai atstovavo Lietuvai Pekino olimpinėse žaidynėse. Šią vietą šaliai iškovojo Saulius Ambrulevičius ir amerikietė Allison Reed, bet šalies prezidentas Gitanas Nausėda dusyk atsisakė JAV atstovei suteikti Lietuvos pilietybę ir šansas atsivėrė antrai pagal pajėgumą mūsų porai.

Olimpinėsė žaidynėse D.Kizala ir P.Ramanauskaitė užėmė 23-ąją vietą.

S.Ambrulevičius ir A.Reed savo ritminį šokį atliks penktadienį 16:50 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius