-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ledo ritulio federacija nubausta už Kanados himno ignoravimą

Rusijos ledo ritulio federacijai pirmadienį buvo skirta bauda už pergalę šventusios Kanados himno ignoravimą per pasaulio čempionato uždarymą.
Rusija – Suomija
Rusija – Suomija / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) pareiškė, kad Rusijos žaidėjai sąmoningai paliko ledo aikštelę, kai gavo ženklą iš komandos kapitono Iljos Kovalčiuko, prieš suskambant Kanados himnui.

Tačiau Rusijos federacija tvirtina, kad žaidėjai susipainiojo pamatę atvirus šoninius vartelius ir palaikę tai ženklu, kad jiems reikia trauktis po to, kai gegužę Prahoje pralaimėjo savo varžovams rezultatu 1:6.

Tai buvo išskirtinis įvykis, kadangi nė viena komanda anksčiau nebuvo palikusi aikštelės

Peržiūrėjusi rungtynių vaizdo įrašą IIHF padarė išvadą, kad I.Kovalčukas davė „neabejotiną ženklą galva“, ragindamas savo komandos draugus palikti ledą iš karto, kai tik šie atsiėmė laimėtus sidabro medalius. Sportininkai nelaukė, kol bus sugrotas Kanados himnas ir pakeltos tris pirmąsias vietas užėmusių rinktinių vėliavos.

„Tai buvo išskirtinis įvykis, kadangi nė viena komanda anksčiau nebuvo palikusi aikštelės, kol dar nesibaigė IIHF ledo ritulio pasaulio čempionato apdovanojimų teikimo ceremonija“, – pareiškė organizacija.

IIHF skyrė Rusijos ledo ritulio federacijai 80 tūkst. Šveicarijos frankų (73 tūkst. eurų) baudą ir priėmė jos atsiprašymą Kanados pareigūnams.

IHHF nusprendė, kad „šoninių vartelių“ pasiteisinimas yra „netinkamas“ ir atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos sportininkai ir pareigūnai gerai žinojo čempionato taisykles, „nes turi didelę patirtį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius