-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpi galvos trauma nesutrukdė tapti čempionais – Prancūzijos čiuožėjų šokis sužavėjo milijonus

Vieną dieną tu čempionas, o kitą atsiduri ligoninėje ir tavo karjera pakimba ant plauko. Prancūzės Gabriellos Papadakis istorija – dar vienas įrodymas koks pavojingas dailiojo čiuožimo sportas. Po šiurpios galvos traumos mažai kas tikėjo, kad šokių ant ledo čempionė sugebės taip greitai grįžti ant ledo. Bet ji ne tik sugrįžo – ji vėl užkopė ant aukščiausio pjedestalo laiptelio.
G.Papadakis ir G.Cizeronas
G.Papadakis ir G.Cizeronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sunkią galvos traumą ir smegenų sukrėtimą praėjusių metų Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtoja Gabriella Papadakis patyrė rugpjūčio mėnesį. Kaip pasakojo liudininkai, treniruotės metu Kanadoje prancūzė krito kone lygioje vietoje ir stipriai trenkėsi su galva į ledą. Mergina neteko sąmonės, medikai ją skubiai išgabeno į ligoninę. Pabudusi Gabriella net neatsiminė savo vardo. Prireikė kelių savaičių, kol ji stojosi ant kojų ir pamažu ėmė grįžti į normalų gyvenimą.

Devyniolikmetė čiuožėja veržėsi vėl užlipti ant ledo. Baimės ji nejautė, nes skaudžios traumos akimirkų mergina visiškai neprisiminė. Gabriella pasakojo, kad čiuožti buvo sunku – ji nuolat prarasdavo koordinaciją. Bet graikiškų šaknų turinti čiuožėja sparčiai sveiko ir įrodė kokios neribotos žmogaus galimybės.

Kai visas dailiojo čiuožimo pasaulis kalbėjo, kad prancūzai neturiu jokių šansų šį sezoną sugrįžti į tarptautinę areną, G.Papadakis ir Guillaume Cizeronas paneigė visų ekspertų spėliones.

Europos čempionatas Bratislavoje Prancūzijos duetui susiklostė tiesiog fantastiškai. Nors po trumposios programos Gabriella ir Guillaume buvo antri, laisvoji programa nepaliko abejingų ir atnešė jiems aukso medalius. Laisvasis prancūzų šokis jau plinta ir socialiniuose tinkluose – šis pasirodymas sužavėjo tūkstančius čiuožimu net nesidominčių žmonių.

VIDEO: G.Papadakis ir G.Cizerono laisvasis šokis

„Jausmas dar ypatingesnis nei pernai. Įrodėme, kad galime apginti titulą, dar kartą būti geriausiais. Sugebėjome sukurti daug gražių momentų ir publika atsidėkojo nuostabiu palaikymu“, - sakė G.Cizeronas. Daugelis jį vadina geriausiu visų laikų šokių ant ledo čiuožėju, o prancūzų porą – ledo dievais.

„Didžiuojuosi tuo, ką pavyko padaryti. Žinote, mes net per treniruotes taip gerai nesučiuoždavome laisvojo šokio, kaip tą pavyko padaryti šį vakarą. Tai buvo magiška“, - šypsojosi aukso medalį atsiėmusi Gabriella.

Kovo mėnesį Prancūzijos čiuožėjai sieks apginti dar vieną – pasaulio čempionų titulą. Planetos pirmenybės vyks Bostone (JAV).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius