-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varžybų ant Tauro kalno prizus susišlavė latvių snieglentininkai

Savaitgalį Vilniuje ant Tauro kalno vyko snieglenčių varžybos „DC Big Air“. Tiesa, sėkmė šypsojosi svečiams – latvių sportininkams. Jie nuskynė visas tris prizines vietas.
Latvis Tomas Petrusevičius
Latvis Tomas Petrusevičius / Kristinos Janulaitytės nuotr.

Šeštadienį vykusių varžybų metu snieglentininkai rungėsi demonstruodami gražiausius šuolius. Parodyti savo sugebėjimus nutarė 15 sportininkų. Trys iš jų – svečiai iš kaimyninės Latvijos. Varžybų organizatoriai specialiai varžyboms ant Tauro kalno buvo įrengę 3 metrų aukščio sniego trampliną bei specialią penkių metrų aukščio pakylą startui.

Kaip sekmadienį „15min“ sakė vienas varžybų organizatorių Karolis Mažulis, nors pasitaikė šiokių tokių techninių nesklandumų, dalyviai pasidžiaugė vykusiu renginiu. „Buvo problemų dėl greičio, reikėjo kai ką perdaryti. Tai normalu, juk vyko pirmos tokių didelių konstrukcijų varžybos Lietuvoje. Latviai palaikė mūsų pastangas“, – sakė jis.

Latviai turi visas sąlygas treniruotis, o mes atsiliekame. Bet situacija Lietuvoje gerėja.Tiesa, jau tapo gana įprastu reiškiniu, jog įvairiose Lietuvos snieglenčių varžybose dalyvaujant latvių sportininkams, jie susišluoja prizus. Pasak K.Mažulio, nėra kuo stebėtis, mat latvių pasiruošimas dažnai būna kur kas geresnis. „Latvių yra žymiai aukštesnis lygis. Jų sniego parkai yra europinio lygio, tik gal mažesni pagal plotą nei Europoje. Jie turi visas sąlygas treniruotis, o mes atsiliekame. Bet situacija Lietuvoje gerėja. Pavyzdžiui, šiemet buvo atidarytas sniego parkas Ignalinoje ir iškart matyti sportininkų progresas, pavyzdžiui, ignaliniečiai rodo labai gerus rezultatus“, – sakė vienas varžybų rengėjų.

Geriausiai ant Tauro kalno pasirodę sportininkai buvo įvertinti piniginiais prizais. Už pirmą vietą latviui Tomui Petrusevičiui teko 800 Lt, jo tautiečiams Voldemarui Siliniui už antrąją – 500 Lt, o Kristupui Dzeniui – 300 Lt. Ketvirtąją vietą užėmė Erikas Jankauskas iš Ignalinos, penktąją – Vytis Rožukas iš Vilniaus.

Geriausiųjų penketukas:

1. Toms Petrusevičs (Latvija)
2. Voldemars Silins (Latvija)
3. Kristups Dzenis (Latvija)
4. Erikas Jankauskas (Ignalina)
5. Vytis Rožukas (Vilnius)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius