-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jojimo trikovės čempionato nugalėtoja tapo vilnietė raitelė Elena Railienė

Sostinės Pavilnių regioniniame parke, Belmonte, baigėsi tris dienas trukęs Atvirasis Lietuvos jojimo trikovės čempionatas. Jo nugalėtoja pirmą kartą tapo 31 m. vilnietė raitelė Elena Railienė, jojusi žirgu Grand Atlantas. Iš viso čempionate dalyvavo trys dešimtys duetų, teigiama pranešime spaudai.
Čempionai raitelė E.Railienė ir žirgas Grand Atlantas
Čempionai raitelė E.Railienė ir žirgas Grand Atlantas / Lietuvos žirginio sporto sąjungos nuotr.

E. Railienė – viena iš universaliausių šalies raitelių. Ji 2009 m. vykusiame trikovės čempionate iškovojo sidabro medalį, tais pačiais metais tapo važiavimo kinkiniais Lietuvos čempione.

„Šiemet norėjosi pagerinti rezultatą. Džiaugiuosi, kad tą pavyko padaryti – nepaisant to, kad kliūtys buvo sudėtingos, o mano žirgas tokio lygio varžybose pasirodė pirmą kartą“, – pasakojo Atvirojo Lietuvos jojimo trikovės čempionato nugalėtojos taurę pelniusi E. Railienė.

Ji po pirmosios iš trijų rungčių – dailiojo jojimo programos – išsiveržė į priekį. Tačiau po antrosios kroso rungties, kurioje reikėjo įveikti vandens kliūtis, rąstus ir specialiai iškastus griovius, prie pirmavusios raitelės priartėjo marijampolietė Rūta Undzėnaitė. Prieš lemiamą konkūrų rungtį raiteles skyrė vos pusė baudos taško.

Tačiau vėliau lyderė E. Railienė klaidų nebedarė, o R. Undzėnaitė su žirgu Fartlekas kartą suklydo – pastarajam duetui atiteko sidabro medalis. Bronzos medalis šį kartą niekam neskirtas – didelė dalis raitelių sudėtingoje kroso rungtyje padarė po tris klaidas ir buvo eliminuoti, o raitelis Vytautas Martinavičius, turėjęs galimybę pakovoti dėl bronzos, nebaigė varžybų dėl žirgo kojos traumos.

Jojimo trikovės čempionato lengvojo lygio grupėje pirmąją vietą iškovojo R. Undzėnaitė su žirgu Lavaza, antrąją – Rokas Buivydas su žirgu Quality, o trečiąją – čempione tapusi E. Railienė su kitu žirgu Qwattra.

Vidutinio lygio grupėje pirmąją vietą užėmė estė Marit Poltimae (žirg. Cosette), antrąją – Evelina Dzialtuvaitė (žirg. Vanagas), trečiąją – V. Martinavičius (žirg. Postas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius