-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darius Kasparaitis: gavau iškart ne vieną, o dvi!

Pastaruoju metu Darius Kasparaitis (35) blaškosi tarp Rusijos, kur rungtyniauja, ir Švedijos - šioje šalyje jo mylimoji Lisa Carrol (25) sūpuoja vos dviejų savaičių jųdviejų dvynes Liv ir Lilly.
Foto naujienai: Darius Kasparaitis: gavau iškart ne vieną, o dvi!
Foto naujienai: Darius Kasparaitis: gavau iškart ne vieną, o dvi! / zmones24.lt

Pastaruoju metu Darius Kasparaitis (35) blaškosi tarp Rusijos, kur rungtyniauja, ir Švedijos - šioje šalyje jo mylimoji Lisa Carrol (25) sūpuoja vos dviejų savaičių jųdviejų dvynes Liv ir Lilly. „Neseniai grįžau iš Stokholmo. Su dviem vaikais Lisai sunku. Kol vieną maitina, kita verkia. Tuoj ji su kūdikiais atvažiuos pas mane į Sankt Peterburgą", - nekantrauja vienas garsiausių Lietuvos ledo ritulininkų.


Rugsėjo 3-iosios vakarą vienoje Stokholmo ligoninėje pirmoji į pasaulį atėjo 45 centimetrų ūgio ir 2500 gramų svorio Liv. Po trylikos minučių pasirodė centimetru mažesnė ir 400 gramų lengvesnė Lilly. Šiurkštumu ir agresyviu žaidimu garsėjančio D. Kasparaičio širdyje mainėsi gražiausi jausmai: šiluma, džiugus nerimas ir begalinė laimė, kai gimdymo palatoje pagaliau viskas sėkmingai baigėsi - dvynukės buvo mažos, bet sveikos, jų mama jautėsi gerai. Dabar emocijos ir sveikinimų banga nuslūgo. Dukterų gimimą su Sankt Peterburgo SKA komanda, kuriai šiuo metu atstovauja, lietuvišku alumi aplaistęs sportininkas jau grįžo į įprastą pratybų ir varžybų ritmą. Tik, vos pasitaikius progai, į dienotvarkę įtraukia nors trumpus skrydžius į Stokholmą, kur Lisa kol kas viena prižiūri mažyles.


Spalį 36-ąjį gimtadienį švęsiantis Darius teigia, kad dvynukių atsiradimas jį smarkiai sukrėtė ir subrandino: „Paėmiau kūdikius ant rankų ir supratau - gyvenimas pasikeitė." Tėvystės jausmas, prisipažįsta, šįkart visiškai kitoks nei prieš vienuolika metų, kai gimė jųdviejų su pirmąja žmona, Rusijos manekene Irina Kuznecova, atžala Elizabeth Maria. „Tuomet buvau vos dvidešimt ketverių. Dėl jauno amžiaus net gerai nesupratau, kas įvyko. Dabar atsakomybė kur kas didesnė. O ir šiaip jausmas kitoks, nes gavau iškart ne vieną, o dvi dukreles. Visi trys vaikai man vienodai svarbūs ir mylimi - nė vieno neišskiriu. Tą kartoju ir vyriausiai dukteriai. Nenoriu, kad gimus mažosioms jaustųsi man ne tokia brangi kaip iki šiol", - aiškina keliolika metų anapus Atlanto NHL, dabar - Rusijoje rungtyniaujantis D. Kasparaitis.


Dvynukių gimimo proga sportininką pasveikino ir I. Kuznecova, ir antroji sutuoktinė švedė Ingela Munter, su kuria sportininkas išsiskyrė 2006-ųjų rudenį. Vaikų juodu neturėjo.

Būsimą dviejų savo dukrelių mamą, švedę krepšininkę Lisą Carrol, pernai pavasarį jis sutiko viename Niujorko restorane. „Mėnesį bendravome kaip geri draugai, kol vieną dieną pajutome, kad santykiai pasikeitė - esame daugiau nei šiaip bičiuliai", - prisimena sportininkas. Kai prabėgus vos pusmečiui Lisa pasijuto nėščia, Darius sutriko. Atrodė, viskas ne laiku, netikėtai, per greitai, dar mažai pažįsta naują gyvybę po širdimi nešiojančią moterį. Tačiau jiems tekę išmėginimai - medikų įspėjimai, esą vargu ar pavyks kūdikius išnešioti, sunkus nėštumas ir patirtis gimdymo palatoje - poros santykius labai sustiprino. „Nebijojau dalyvauti gimdyme. O kaip gali būti kitaip? Juk esu vyras - mergyčių tėvas", - aiškina iki pirmojo kūdikių klyksmo mylimosios delną spaudęs ledo ritulininkas. Tik įtampai nuslūgus pamatė: jo paties ranka Lisos nagais subraižyta.


Kol kas tėtis skiria dukteris, nes jos nevienodo dydžio. „Kaip teks atpažinti, kai Lilly ūgiu pavys Liv, neįsivaizduoju, - trūkteli pečiais. - Man smagu kūdikius prižiūrėti, keisti sauskelnes, padėti maitinti. Nepatinka tik kai verkia... Auginti dvynes sunku, bet labai įdomu."

Lisa su Kasparaičio pavardę gavusiomis mažylėmis Stokholme, kur gyvena jos šeima, neužsibus. Darius nori, kad visos trys jo moterys kuo greičiau atvyktų į Sankt Peterburgą. Gyvenimu čia sportininkas patenkintas: „Miestas didelis, labai gražus, arti Lietuvos."


Buvusi profesionali krepšininkė Lisa anksčiau žaidė Italijoje, atstovavo Romos „Pomezia" komandai. Kol kas apie grįžimą į aikštę ji negalvoja - vos spėja suktis ramindama, maitindama, glausdama vis daugiau dėmesio reikalaujančias pirmagimes. Darius norėtų, kad Lisa toliau sportuotų. Nebūtinai profesionaliai, gal tik savo malonumui. Kai ledo ritulininkas baigs karjerą, pora ketina įsikurti Niujorke.

Vestuvės? Kol kas apie tai dukart vedęs ir per skyrybas nemenkų finansinių nuostolių patyręs sportininkas nekalba, aukso žiedų greitai pirkti neketina, tačiau patikina: nei dukrelėms, nei jų mamai jo dėmesio ir šilumos nestigs. Su Rusijos ledo ritulio rinktine kelių olimpinių žaidynių prizininku tapęs Darius ypač didelę pagarbą Lisai pajuto, kai gimė dvynės. Sako supratęs, kad net svarbiausios, daugiausia jėgų atimančios rungtynės, dėl traumų patiriamas skausmas nė iš tolo neprilygsta tam, ką moterys patiria per gimdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius